Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

„Българската Коледа“: Историята на Християн Димитров

OFFNews 04 декември 2014 в 18:41 3811 0

Християн Димитров

11-годишният Християн Димитров от Дуловското село Межден е едно едно от децата, на които ще помогне тазгодишното издание на инициативата „Българската Коледа“.

Християн страда от церебрална парализа. Диагнозата е поставена, когато момчето е на година и половина. Оттогава семейството на Християн живее само с мисълта как да намери пари за лечението на детето.

Това е една непрекъсната рехабилитация, непрекъсната борба. Вече 10 години се борим, за да подобрим състоянието му, заяви пред БНТ майката на Християн Ангелина Димитрова.

На практика от дете, което няма шанс да проходи, той сега на практика върви и вече посещава масово училище, обясни майката.

Ангелина Димитрова е личен асистент на сина си, а бащата на момчето е безработен. Четвърта поредна година семейството получава 800 лева за рехабилитация от инициативата „Българската Коледа“.

Тези средства обаче стигат само за процедурите, а пътят до клиниката и престоят се поемат от семейството.

Християн вече е четвъртокласник и много обича да чете и да решава задачи, разказва Ангелина Димитрова.

Виждам развитието му от първи клас до момента и има огромна промяна. Движи се много уверено, не търси помощ за нищо и се справя сам, обяснява класната на момчето Мария Недева.

Сега на Християн трябва да бъде направена операция на крака, за която семейството няма необходимите средства. Затова родителите на момчето се надяват на помощта на дарители.

Искам да благодаря на всички хора, които са ми помагали, и на тези, които ще ми помагат, казва 11-годишният Християн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!