Бъчварова се отрече от думите за заплаха от атентат в България

OFFNews 06 декември 2016 в 08:43 7607 12

Румяна Бъчварова

Снимка БГНЕС

Румяна Бъчварова

Няма данни за подготвян атентат в България. Думите ми, казани вчера, бяха цитирани неправилно, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова в интервю за bTV тази сутрин.

Казах, че има лица, които разпространяват такава невярна информация, заяви днес Бъчварова.

В същото време, на сайта на радио Дарик все още може да се чуе записът, на който вчера Бъчварова отговаря на журналистически въпрос по тази тема.

Въпросът е: "Английски медии съобщиха, че афганистанци в Англия готвят терористичен акт в България заради размириците в Харманли, разбира се заради невярна информация, че имало двама убити при бунта. В тази връзка, българските служби имат ли вече информация за това, предприето ли е нещо, събирали ли сте ги?".

Отговорът гласи: "Имаме информация, имаме информация по дипломатическа линия за три или четири такива лица, които са установени, проверени са им документите и вероятно няма да останат на нашата територия. Взети са всички мерки".

Реплика: "През социалните мрежи се организират, търсят си съмишленици..."

Отговор: "Ами вижте, това е средата в момента. Това е информационната среда, контактите, които се осъществяват, така е".

На следващ въпрос "Имате ли сигнал?" Бъчварова отговаря: "Да, имаме. Работим по предотвратяване на такива действия... Няма задържани, установени са и по тях се работи. Това е, което мога да ви кажа в този момент".

След изявлението на Бъчварова вчера МВР опроверга министърката, като написа, че тя всъщност е казала друго: че българските власти са запознати, установени са лицата, които тиражират тази информация и се работи по тях до изясняване на случая.

Днес Бъчварова заяви пред bTV:

"Виждам преднамерено изопачаване на думите ми от издания, които не присъстваха на тази среща. Това е част от хибридните атаки, които съществуват. Има такива, които използват определени медии, основно социалните, където информацията не се проверява. Но българските служби работят много добре. Когато се установят достатъчно доказателства, ще се премине на следващ етап".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

11

случайно прочетох

06.12 2016 в 12:07

До aviatora Рейтинг : 1332 06.12 2016 в 11:52 “ Aбе няма ли кой да и каже на таз психоложка че .....“
И да има кой да ѝ каже, няма кой да го разбере:
“Професионална кариера
Завършва Софийския държавен университет със специалност „Социология“. Управителка на социологическата агенция Market & Media Links („Маркет линкс“). Притежава дългогодишен опит в маркетинговите и медийните проучвания, комуникациите, връзките с обществеността и рекламния пазар[1">. Авторка и участничка в проекти и проучвания в областта на потребителския и рекламния пазар, медиите и общественото мнение. Владее английски език или го изучава в момента[4">.“
Е това нещо е министър на МВР!

14469

10

случайно прочетох

06.12 2016 в 12:00

Като не може да се изразява правилно, да ходи да се упражнява в друго поприще, а не в МВР.

17156

9

aviatora

06.12 2016 в 11:52

Aбе няма ли кой да и каже на таз психоложка че това не се говори.Ако има такава информация се работи тайно ,пък на нея и акъла не и стига да помисли,че дори оперТивна комбинация не се прави с това .Една мотриса спря и създаде Хаус защото няма подготовка на службата за бедствия и аварии ама простет те не са ли към МВР и ме правят ли оперативки.Ако има разумни хора тази трябва да бъде изхвърлена с бюрото и стола!!!

17156

8

aviatora

06.12 2016 в 11:49

Да ти взривят П-та дано, тъпа сициоложка-стриптизьорка!!!

13056

7

Какавидков

06.12 2016 в 11:23

Язък.От такива надежди..

"Бомба в ОФФ",
"Шок в Нюз",
"Бъчварова разбъчви ефира"
"Една жена от МеВеРе каза"

нищо не излезе.

18551

5

Нострадамус

06.12 2016 в 10:15

Бъчварова се отрече от думите по метода на боса си БорисоФФ. Сутрин казваш едно, на обяд се отричаш, а вечерта си с диаметрално противоположно мнение и твърдиш, че никога си нямал друго мнение...

12415

4

senester

06.12 2016 в 09:55

Тази така и не успя да разбере на какво точно е министър и си остана просто социопатка под средното ниво. А значението на "хибридна война" е термин,с който оправдава даже и лекето по костюма си