Бъчварова напълни двойно резервоара на полицейските коли, за да гонят престъпници

OFFNews 14 януари 2017 в 18:56 8620 3

Наполовина ще бъде обновен автопаркът на полицията, двойно са увеличени и лимитите за бензин на полицейските автомобили, което е с около над 200 км. повече на ден за всеки автомобил - всичко това в борба с битовата престъпност в страната. 

Допълнителни автомобили ще има за областните дирекции на граничните райони, те ще се купят с европейски средства. МВР ще назначи 600 сътрудници по охраната на границата, като средствата за облекло, оборудване и заплати ще бъдат осигурени с европейски средства. Сътрудниците ще имат право да носят оръжие, но не ида го използват.

Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова, която бе на посещение в Ямбол, предаде агенция "Фокус". Там тя представи резултатите от акцията на вътрешното министерство срещу битовата престъпност, която тече в момента. 

213 издирвани лица са установени в страната през последните пет дни, 27 са установените издирвани автомобили. 66 са образуваните бързи производства, а досъдебните производства са 303 - това са резултати от началото на националната специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в страната. В рамките на операцията, само за 5 дни са проверени 918 заложни къщи - отчете министърът в оставка Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews