БАБХ провери приюта на ужасите в Кърджали, всичко му е наред

OFFNews 31 август 2016 в 10:49 14502 1

Българската агенция по безопасност на храните е извършила проверка в приюта за животни в Кърджали, като от БАБХ не са открили нарушения.

Проверката е извършена на 30 август и е била внезапна, съобщават от пресцентъра на агенцията.

От БАБХ са констатирали, че помещенията са чисти и дезинфекцирани, животните са в добро здравословно състояние, имат храна и вода.

Приютът притежава регистрация според действащото законодателство. Към него има регистрирана ветеринарна амбулатория с ветеринарен лекар, който е отговорен за ветеринарномедицинското обслужване на животните и изпълняващ всички дейности, разписани в Закона за защита на животните.

В момента на проверката в приюта има настанени 11 кучета, от които 7 са кастрирани, останалите 4 са скоро родени.

За приюта на ужасите в Кърджали разказаха от организацията "Четири лапи". Проверка на защитниците на животните установила, че в в Кърджали е имало издевателства над животни, високата смъртност и системни нарушения на служителите.

Над 10 000 са се подписали в онлайн петиция с искане за затварянето на приюта. Исканията на протеста са за разследване на дейността на служителите, отнемане на лекарските права на ветеринарния лекар, извършващ кастрациите и редовни проверки на всички приюти, за които има сигнали за системни нарушения на българското законодателство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

1

mendi

31.08 2016 в 12:09

Българската агенция по безопасност на храните е извършила проверка и е установила че няма отклонения от качеството на салама в който се влагат животните отгледани в приюта.
Животните се умуртвяват по хуманен начин след това се прилагат в редица колбаси, консумацията на които не представлява опасност за здравето на потребителите.