БАБХ няма да изтегля "наркотичната" лютеница от пазара

Николаос Цитиридис 06 януари 2017 в 10:13 4496 2

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) по всяка вероятност няма да изтегли от пазара лютеницата, за която вчера излезе информация от "Активни потребители", че съдържа наркотично вещество, научи OFFNews. 

До края на деня от БАБХ трябва да публикуват и становище по случая. Сигнал за изследванията от лютеницата от Агенцията са получили по коледните празници. 

Вчера първо пред OFFNews д-р Сергей Иванов съобщи резултатите от изследването на "Активни потребители" за съдържанието на лютениците на българския пазар. Той заяви, че в една от 12-те изследвани лютеници е открит олеамид, който има наркотично действие подобно на това на марихуаната, защото задействат едни и същи рецептори.

По повод реакцията на БАБХ той заяви категорично пред OFFNews, че е партидата, в която е открит олеамид трябва да бъде изтеглена, защото влагането на веществото в храни е забранено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

1

Nibble

06.01 2017 в 10:37

"БАБХ няма да изтегля "наркотичната" лютеница от пазара" .... така де.... Едно време и ДДТ-то е било "много полезно".... за маргарина също - беше "полезен"...Чернобил беше "лека авария"... Но стига съм писал, че ме досърбя средното мадо от левия ми пенис...