Американските гранични власти отварят багажи, оставят писма

offnews 03 септември 2016 в 16:55 12854 4

„Ако служителят на Transportation Security Administration (TSA) не успява да отвори вашата чанта, за да я инспектира, защото тя е заключена, може да му се наложи да счупи ключалката. TSA искрено съжалява за това, но TSA не носи отговорност за повредата в резултат на необходимата за сигурността проверка.”

Брошури с това съдържание откриват в предадените при чекирането багажи все повече пътници на полети от САЩ към Европа.

„За да ви защити, TSA е задължена по закон да инспектира всички чекирани багажи. Като част от този процес, някои чанти са отваряни и ръчно проверявани. Вашият багаж е сред тези подбрани за ръчно инспектиране багажи. По време на тази проверка багажът ви може да бъде проверен за забранени за пренос при полети вещи”, се казва още в брошурата.

Още по засилен е контролът на багажа на пътуващите в самолетите, пристигащи от европейските и други държави в САЩ. Всички пътници попълват декларации за това, че не пренасят забранени за внос и износ храни, техника и вещи, подписват се, след което в разговор с граничните служители отговарят на въпроси и обясняват отново какво точно има в чантите и куфарите им. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

4

Стринка Минка

04.09 2016 в 09:23

Да вземат пример от летище София - от умрял писмо.

12696

3

Санд

03.09 2016 в 22:49

Повече от десет години се продават куфари със стандартни ключалки TSA, които могат да се отключват от служителите на TSA, a ако куфарът ви няма подобна ключалка се чеква отключен. Ключалката се разбива само в случай, че поради една или друга причина не сте запознати с правилата които са в сила от падането на кулите и за които ви информират при всеки полет. Интересното в случая е, че това е новина за OFF!!!???
Или може би това е успешен опит да оправдаете името си на OFFnews.

12236

2

Димитър

03.09 2016 в 18:33

Ето така се узаконява кражба...
 
X

Да помогнем на украинските деца!