52 см сняг във Враца, температурите тръгват нагоре идния петък

offnews 07 януари 2017 в 14:34 8732 0

Между 25 и 40 сантиметра сняг натрупа в Западна и Северна България, снежната покривка е най-голяма в района на Враца - 52 сантиметра, показват данните на Националния щаб за обстановка на територията на страната към 11 часа. В Южна България снегът е между 5 и 18 см.

Температурите са почти без промяна от сутринта, в по-голямата част от страната между минус 12° - минус 8°, в Драгоман – минус 17°, в София – минус 14°.

Вятърът в по-голямата част от страната е умерен, на места силен, от север-северозапад, с пориви до 20-24 м/сек. 

До края на деня ще остане предимно облачно и студено, ветровито, с умерен до силен вятър.

Времето ще остане студено и ветровито и утре. Минималните температури ще са между минус 11° и минус 16°, във високите полета на Западна България - до минус 20°. Максимални между минус 7° и минус 12°.

През нощта срещу понеделник на повече места ще превалява сняг.

Утре над планините ще бъде облачно, с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 13°, на 2000 метра - минус 17°.

По морето ще е облачно, с превалявания от слаб сняг, главно по северното крайбрежие. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще е студено, с максимални температури между минус 10° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3-4°.

До края на следващата работна седмица ще остане студено. Най-студеният ден ще е вторник, когато средната максимална температура в страната няма да превиши минус 12 градуса. Очаква се валежите да спрат до четвъртък, а температурите да започнат да се повишават. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови