423 населени места в страната все още без ток

OFFNews 06 януари 2017 в 17:22 2570 0

423 населени места в страната все още са без ток. От обяд до момента са отстранени  авариите в 185 населени места, съобщиха от енергийното министерство.

За отстраняване на повредите и възстановяване на захранването продължават да работят общо 313 екипа в трите електроразпределителни дружества.

В готовност да се включат са и екипите на „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД.

Най-усложнена остава обстановката в Североизточна България - на територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ без електричество са клиентите в 379 населени места – в районите на Варна, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Добрич и Силистра.

На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение“ без захранване са 17 селища, в районите на Видин, Монтана, Перник, София област, Враца и Плевен.

На територията на „EVN - Електроразпределение“ е прекъснато захранването в 27 населени места в общините Пловдив, Сливен, Бургас, Пазарджик и Смолян. 

Министерството на енергетиката разполага с дежурен телефон – 02/926 32 94, на който денонощно могат да се подават сигнали, свързани с енергийната система на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови