10 идеи за коледни подаръци в последния момент

OFFNews 14 декември 2016 в 13:37 4994 0

Празниците вече са зад ъгъла. Още от началото на декември можем да усетим магията, носеща се из въздуха. Времето за чаша топъл чай и качествена компания в лицето на интересна книга или любим човек. Времето за топли постъпки и преживявания, за спомени, които ще ни топлят през предстоящата година. Това време обаче предполага и настъпването на паника и напрежение. Вечният въпрос „Какъв подарък да купя за…?“ се подава и застава застрашително пред нас. Ако и вие не сте избрали още подарък за своите близки и приятели, не се притеснявайте.

В тази статия сме ви подготвили 10 идеи за подаръци в последния момент – такива, които могат да се закупят лесно, не изискват огромен замисъл, но успяват да покажат чувствата и личното ви отношение към получателя. Добавете към тях картичка с лично пожелание и ви гарантираме усмихнато, зарадвано и трогнато изражение, стоящо насреща ви.

1. Бутилка качествено вино и/или аксесоари за вино (поставка, винени чаши)

Подарък като този винаги ще влезе в употреба. Кой не обича да се сгуши на топло с меко одеяло и чаша хубаво вино? А дори да има такива хора – наличието на качествена бутилка червено или бяло във всеки себеуважащ се дом е задължително (дали за почерпка или специални поводи, или просто спокойна топла вечер). Затова и поставката за вино и винените чаши никога не биха били в излишък. Освен че са страхотни аксесоари и красят дома, те са и практични и разкриват класата ви.

2. Книга с рецепти и/или кошница със сладки

Това е времето за експерименти в кухнята. Времето, в което се развихряме и изваждаме на показ вътрешния си главен готвач (или поне се опитваме). Книгата с рецепти ще зарадва всяка домакиня (или стараещата се да бъде), дори нетипичните такива. А кошницата със сладки ни води към най-очевидния въпрос – кога, ако не сега, е времето да се поглезим (както си му е редът, разбира се)? Предполагаме, че вие бихте искали да сте причината за такива положителни емоции.

3. Книга

Разбира се, книга. Книгата е перфектният подарък за всеки повод, а дори и без повод. Всеки ваш близък, който обича да чете, би се зарадвал на такъв подарък безрезервно много. Казваме ви го като истински книжни плъхове – не можете да сбъркате тук. Дори човекът срещу вас да не е много по книгите – никога не е късно да се запали тази безгранична любов. Заложете на класиката или експериментирайте – този избор е evergreen.

4. Парфюм

Парфюмът е друг класически избор. Ако искате да накарате човека срещу вас да се чувства специален, купете му приказен аромат, заключен в елегантно шишенце. Да не говорим и че по време на празници производителите предлагат страхотни промоции и парфюмни комплекти, така че вашият подарък няма да е само практичен, но и красиво опакован. Можете и да закупите лесно и бързо с няколко клика онлайн. Тези и още много други причини правят парфюмите един от най-подходящите и предпочитани подаръци за празниците.

5. Заложете на нещо практично за вашия приятел домошар

За домошарите във вашия живот имате огромно разнообразие от идеи за подаръци – от меко пухкаво одеяло до топлещи мъхести чорапки или пантофки – идеи, които биха предизвикали неимоверно щастие във вашия интровертен приятел. Добавяме и плетен пуловер или топла домашна дреха и очаквайте широки усмивки в знак на благодарност.

6. Настолни игри, пъзели

Дори да не избирате подаръци за интроверти, студеното магическо време предразполага към повече време, прекарано в уюта на собствения ни дом. Повече приятелски вечери у дома с чаша топло питие, топли дрехи и завивки и зачервени бузи. Какво липсва от уравнението? Защо не някоя настолна игра? Има само толкова начини да разнообразите вашите вечери. Настолните игри ще запалят спортния дух във вас и ще се превърнат в източник на приятни моменти. Взимайки предвид и разнообразието им към момента – свързани с филми, сериали и книги, всеки един би се зарадвал на такъв приятен подарък.

7. А за любителите на адреналина?

Студеното време не плаши вашите приятели – те не обичат да се застояват между четири стени, а времето е само предпоставка за повдигането на авантюристичния им дух, очакващ снежните хълмове. Те с удоволствие биха се зарадвали на ски аксесоари, шейна, сноуборд или защо пък не една GoPro камера, която да запечатва всичките им луди преживявания.

8. Оригинални чаши

Нещо привидно обикновено, но способно да разкрие огромна усмивка на лицето на получателя. В момента има огромно разнообразие от оригинални принтове върху чаши – от такива за любители на котки до такива с нърдски интереси. Представете си само колко по-положително ще започва денят на човека още със сутрешното му кафе.

9. Картина

Класически подарък. Вещ, която не само ще краси дома на получателя, но ще внесе и настроение, стил и класа. Особено ако имате малко по-голям бюджет и човекът, за когото избирате подарък, се интересува от изкуство, не мислим, че има начин да сбъркате с този избор.

10. Нещо, сътворено от вас самите

Дори да не сте особено сръчни, личният елемент на този подарък е печеливш. След като човекът срещу вас види старанието и личното ви отношение към него, той няма как да не е трогнат и впечатлен. Има налични достатъчно обучения в интернет (и по-специално YouTube), имате и достатъчно време – от вас остава само да зарадвате някого така, както само личният и емоциалният елемент може да го постигне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови