Вместо виц на деня ИД "призна": Не нападаме България, защото харесваме бирата ви

ОFFNews 27 ноември 2015 в 12:36 145541 42

Снимка PA

Бойци от ИД.

Вчера терористичната групировка "Ислямска държава" направи скандално разкритие пред българския публицист Руслан Трад в Туитър.

Там Трад, който е специалист по Близкия изток, подтикнат от съобщението на ИД, в което терористите обявяват война на всички съседки на България, но не и на страната ни - запитва защо това е така? Отговорът е повече от шокиращ - джихадистите признават - обичаме вашата бира! 

Ето и превод на разговора им, който се провежда на английски:

Руслан Трад: В ново видео "Ислямска държава" обяви кои страни са нейни врагове, но там не беше и България. Защо ни пренебрегваш, халифе???

"Ислямска държава": Защото обичаме "Каменица" и "Астика".

Руслан Трад: Или защото имаме много дюнерджийници?

"Ислямска държава": Не бе, брат. Само "Каменица". (бел. ред. - в оригинал е изписано като: Ne be brat. "Каменица" all the way. Което е ясна индикация, че от ИД знаят и български!)

Руслан Трад: Чудя се какво мисли @DarthPutinKGB по въпроса.

"Ислямска държава": Не говоря на Путин вече. Той нарани чувствата ми.

Владимир Путин: Та аз дори не ви бомбардирам.

Разговора в оригинал може да видите на този линк.


OFFNews реши да провери профила на ИД в Туитър, тъй като е известно, че джихадистите ползват много умело социалните мрежи като начин на комуникация и пропаганда. Там видяхме, че страницата, от която е писано, има 1531 туита, 43,6 хиляди последователи и 9342 харесвания. 

В описанието ѝ е посочено, че се занимава с убийства, изнасилвания, инвазии, обезглавявания на невинни журналисти, хуманитарни доброволци и малко благотворителност.

Някои хора се усъмниха в истинността на диалога, но ние решихме да се осланяме на основното правило от зората на мрежата - щом е написано в интернет, значи е истина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!