В Одеса замениха Ленин с Дарт Вейдър (снимки)

OFFNews 23 октомври 2015 в 10:41 17601 19

Първият в света паметник на лордът на Ситите, Върховният главнокомандващ Имперската армия - Дарт Вейдър, се появи в Одеса, съобщава телевизия "Думская".

Той се намира на територията на завода за пластмаси "Прессмаш".

Създадел на паметника е известният одески художник Александър Милов, който е автор и на огромна скулптура на робот в град Южне.

В Дарт Вейдър, злодеят от легендарната поредица "Междузвездни войни", скулптурът превърнал заводски паметник на Владимир Ленин, който и без това трябвало да се демонтира, заради "декомунистическото" законодателство. Сега нищо не застрашава статуята.

"Всичко тече, всичко се променя, на мястото на старите герои идват нови, така целият свят се върти", коментира поставянето на новия паметник завеждащ склада за готова продукция Семен Горбунов.

Ленин на "Прессмаш" бил направен от гипс и с десетилетията доста се разнебитил. На скулпура му се наложило да укрепи статуята, като я покрил със специално вещество, формулата за което се пази в тайна. Детайлите за Дарт Вейдър били изработени от титаниева сплав и прикрепени към оригиналната статуя на водача на световния пролетариат със специално лепило, каквото се използва и при работа в открития космос. Според слуховете материалите е предоставила американската агенция НАСА.

Авторът на скулптурата се надява, че паметникът на Тъмния лорд ще бъде включен в туристическите обиколки. С времето около него ще изградят зона за отдих. Статуята дори разпръсква безплатно безжичен интернет - оборудването за тази цел е вградено в главата на Вейдър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!