В Холивуд се появи Оскар, шмъркащ кокаин

OFFNews 20 февруари 2015 в 17:53 15031 0

Снимка Huffington post

"Кокаиновият Оскар".

Огромна статуя на Оскар, който шмърка кокаин, беше поставена близо до прочутия "Долби тиатър" на булевард "Холивуд" днес, съобщи "Хъфингтън пост".

Творбата носи името "Най-добрият купон на Холивуд" и е реплика в реален мащаб на златната статуя Оскар, който е паднал на ръце и колене, държейки свита банкнота от 100 долара, предназначена за шмъркане на бялата пудра, наредена на линийки под него. Статуята е била поставена върху пиедестал и червен килим, а около нея е имало копринени въжета и охрана.

Тя е дело на известния уличен артист, познат като Plastic Jesus (бел.ред. - Пластмасовият Иисус). Миналата година той направи нещо подобно, като изложи друг Оскар, който държи спринцовка до ръката си, която е затегната с колан. Тя беше озаглавена "Най-добре пазената тайна на Холивуд".

Сегашната скулптура постоя на мястото си едва няколко часа, преди властите да я премахнат. Охраната на творбата мирно и спокойно разкомплектова Оскар-а и го прибра, тъй като миналата година мъж, твърдящ, че работи към Американската академия на филмовите изкуства и науки, се опита да разруши статуята със спринцовката.

Снимка: Huffington post.

Снимка: Huffington post.

Пред "Хъфингтън пост" творецът е заявил, че е поставил "кокаиновия Оскар" там, защото е искал да привлече внимание към прекомерната и широко разпространена консумация на кокаин от занимаващите се с филмова индустрия, а и не само.

Според него продажбата на кокаин през 2014 г. е по-голяма от тази на "Кока-кола".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови