"Успокой се, Сталин" или как да бъдем диктатори

OFFNews 12 август 2016 в 09:41 4182 2

Компания за онлайн игри пусна първата по рода си игра, която позволява на играчите да се "превърнат" в "дясната ръка" на бившия съветски лидер и диктатор Йосиф Сталин. Задачата на играчите е да вземат тежки държавни решения от името на Сталин като през цялото време се опитват да не го подлагат на стрес, така че той да не натисне "червения бутон". 

Играта е наречена просто "Успокой се, Сталин" и позволява на всеки да "седне на стола" на съветския лидер и да взима решения от негово име, разполагайки с цялата му власт. 

"Успокой се, Сталин" е игра, с която само с един пръст на бутона вие заплашвате враговете си с ядрено оръжие", се посочва в описанието на играта в уебсайта на компанията Steam. За да отвлечете Сталин от желанието му да въвлече света в ядрен Армагедон, вие трябва да го поддържате постоянно зает с подпечатването на важни държавни документи, отговаряне на телефонни позвънявания и разговори с подчинените му.

Докато изпълнява тези задължения, диктаторът е подложен на стрес. Задачата е той да поддържа възможно най-ниски нива на стрес и това се постига, като дадете на диктатора възможност да "гаврътне" чашка водка или да отпуши от любимата си лула, така че да бъде избегнат най-лошият сценарий. В случай, че геймърът не успее да разсее диктатора, той ще натисне бутона и така ще отприщи ядрена война. 

Йосиф Сталин е бил първи секретар на съветската комунистическа партия от 1922 г. до смъртта си през март 1953 г. "Червеният бутон" е по-скоро сравнение за напрежението между двете страни на желязната завеса и лекотата, с която лидерите са могли да отприщят нова световна война. Именно в периода, в който управлява Сталин, Съветският съюз за първи път е разработил ядрено оръжие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

12.08 2016 в 12:20

Русулан, който загуби играта отива оттатък Сибир - в Магадан и близките му околности.

Поздрав!

21668

1

Руслан

12.08 2016 в 10:51

А тия дето я играят посещават ли Сибир?
 
X

Да помогнем на украинските деца!