Нова мода в снимките: Гига селфи (видео)

OFFNews 03 септември 2015 в 13:45 11963 0

Изкуството да снимаш себе си навсякъде прогресира. Ако след селфи стиковете си мислите, че този тип снимки вече няма с какво да ви изненада, трябва да видите това.

Селфитата, особено груповите, имат нещо общо - много глави на едно място. Любителите на друг тип селфита обаче вече имат своя избор - ако искат да снимат освен себе си и природата около тях.

На пазара излиза приложение, наречено "GIGA Selfie". То ще започне работата си засега само в Австралия, но се предполага, че скоро ще е новата фото мода, която ще залее света.

За целта на красиви места в Австралия вече са поставени така наречените гига платформи. На тях трябва да стъпи човек и да насочи към себе си телефона си на камера режим селфи. Апаратът прави връзка с друг професионален фотоапарат на разстояние над 100 метра, който с впечатляващо висока резолюция заснема както собственика на телефона, така и цялата природа и всички хора около него.

Бъдещи локации, където ще бъдат поставени гига платформи все още не са обявени, а първата такава беше инсталирана в град Голд Коуст (Златния бряг) в Австралия.

Първоначалната идея на приложението е да привлече още повече японски туристи в Австралия, като директорът на отдел туризъм в Австралия Джон О'Съливан заяви, че "това е начин хората да запечатат ентусиазма си от природата в страната".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови