Нина Добрев за кратко в България

Елица Мартинова 05 май 2012 в 16:30 15320 2

Нина Добрев, Снимка: fanpop.com
Downloaded from www.sexydesktop.co.uk
Известната канадска актриса с български произход Нина Добрев ще се прибере в България в края на този месец. Точната дата на посещението се пази в тайна. Нина ще посети България за няколко дни, за да се види с роднините си. В София тя има баба и дядо, които по традиция посещава често. След като в последните години придоби световна известност обаче, звездата пази визитите си в тайна, за да не бъде нападната от папараци. Предполага се, че Добрев ще долети от фестивала в Кан, който тази година се провежда между 16 и 27 май. Нина Добрев е един от малкото примери за успели българи и единствената ни сънародничка, която може да се похвали с кариера в Холивуд. Тя е родена на 9 януари 1989 г. в София. Само две години по-късно семейството и заминава за Онтарио, Канада. Баща ú, Константин Добрев, е компютърен специалист, а майка ú е художничка. Нина има по-голям брат на име Александър. Добрев е магистър по социология в университета „Райърсън“ в Торонто. През годините е вземала уроци по балет, джазово пеене, актьорско майсторство и рисуване. Казва, че е наследила любовта си към изкуствата от майка си. През 2005 г. за кратко се изявява като модел. Актьорската ú кариера започва в тийнейджърска възраст. Талантът ú е открит през 2006 г., когато учи актьорско майсторство в училището по изкуства „Дийн Армстронг“ в Онтарио. Същата година се снима в музикалния филм „Repo! The Genetic Opera”.

Макар че е едва на 23 години, вече има зад гърба си над 20 роли. Участвала е в продукциите „Далеч от нея“, „Поетът“, „Веселият Мадагаскар“, както и в тийнейджърския сериал „Деграси“, нашумял и у нас.

Същинският пробив за актрисата обаче идва с участието ú в хитовата поредица „Дневниците на вампира“, в която Добрев играе не една, а две главни роли. Сериалът се снима от 2009 г. насам и в момента е сред най-предпочитаните от младежите по цял свят. Епизодите са изключително популярни и у нас и се излъчват и по родната телевизия.

Своеобразен комплимет за българската публика е това, че сценаристите са отредили на единия от персонажите на Нина български произход. Особено затрогващ за родните фенове момент от поредицата е, когато героинята на Добрев говори на български.

Всъщност, актрисата не крие произхода си и дори лично е вдъхновила екипа да вмъкне страната ни в сериала си.

„Един ден сценаристите ме чуха да говоря по телефона с майка си на български език и им хрумна да направят Катрин (един от персонажите на Нина в сериала, бел. ред.) българка по произход. Беше наистина страхотно преживяване. Гордея се, че съм българка и се надявам, че съм представила добре България и че съм свършила добра работа“, заявява Добрев, която често разказва за страната си пред медиите в САЩ.

Младата актриса е живото доказателство, че и ние сме дали нещо на света. Можем само да се надяваме, че успехите за Нина тепърва предстоят, за да носи радост и гордост на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови