Московски вестник обясни защо руските олимпийки са толкова красиви

Юлиуш Висожински 26 август 2016 в 18:10 17026 4

Руската гимнастичка Маргарита Мамун

"Гледаш нашите спортистки и сърцето ти се радва - всички са толкова красиви! А чужденките напомнят на камара мускули. Как да си обясним това?"

Този въпрос е изпратил читател на легендарния руски седмичник "Аргументи и факти" и типично в стила си изданието е побързало да даде логично обяснение. 

Журналистите от "Аргументи и факти" са се обърнали за помощ към Ирина Круглова, заместник директор по лечебната дейност във Федералния научно-клиничен център по спортна медицина. Круглова дава следния отговор:

"На първо място красотата се дължи на системна работа и здравословен начин на живот. Нашите спортистки са работяги, предани на своето дело. На второ място - при нашите момичета е съчетана и спокойната славянска красота, и съблазнителната магия на източната кръв, и тайните на угро-финските племена. Влияние оказа и негативната атмосфера преди Олимпиадата. Там най-ценни бяха победите и усмивките на медалистките, които подсилваха тяхната изключителна красота".

Припомняме, че легендарното издание "Аргументи и факти" излиза от 1978 година и първоначално служи като бюлетин-помагало за агитаторите и политинформаторите в СССР, защото публикува кратко, точно и ясно статистически данни и анализи към тях, които в масовата съветска преса бяха трудно откриваеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

2

Лопе де Вега

27.08 2016 в 08:05

Бащата на тази красавица е от Бангладеш! Комбинацията от гени е създала тази красота. А нашите момичета, испанките, израелските момичета - планини от мускули и торби с лой. Съветската мегаломания е безсмъртна! Съветските джуджета са най-големите в света!

Аз припомням, че преди преустройката "Аргументи и факти" публикуваше САМО РАЗРЕШЕНОТО от цензурата. Както всички останали съветски вестници и списания.

Поздрав!