Култов разговор: Дайте ми сертификат за коректна фирма, аз ще ви дам за "Ебати пича"

OFFNews 26 април 2016 в 15:55 36211 8

На интересно контрапредложение се натъкна телефонна операторка, предлагаща сертификат за коректна фирма. Забавният разговор между нея и потенциалния клиент бе пуснат в социалните мрежи. 

Обаждането започва със стандартното зарибяване от страна на операторката колко е добре да имаш такъв сертификат и как срещу немалка сума ще получиш водоустойчиви лепенки и рамкиран документ за "постижението". 

Мъжът от другата страна обаче не остава длъжен и дава своето контрапредложение - сертификат "Ебати пича". 

"Искате ли да си разменим сертификати. Вие за пичове правите намаления, нали?", пита мъжът. 

Предложението му момичето да отвори сайта "Ебати пича" се посреща с недоверие и бурен смях, след като се оказва, че такъв сайт наистина има и пичът не лъже. 

Записът излиза в деня, в който Комисията за защита на потребителите забрани на фирма за "коректни сертификати" да ги издава, защото критериите им са субективни. 

"КЗП забрани на фирма да издава на търговци сертификати за коректност по неясни и субективни критерии. Регулаторният орган излезе с решение, че дружеството осъществява дейността си в противоречие с изискването за добросъвестност и професионална компетентност, в резултат на което заблуждава крайните потребители и може да увреди икономическите им интереси", съобщиха от Комисията днес

Освен забрана за издаване на подобни сертификати, фирмата ще отнесе и глоба от 30 хил. лева 

Записа от разговора за коректна фирма и "Ебати пича" може да чуете тук: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

7

XR4

27.04 2016 в 20:35

И в крайна сметка к'во излиза? Един селски тарикат се е натресъл на друг селски тарикат!

14469

6

случайно прочетох

27.04 2016 в 13:55

:–))))))
Много свежо!!!

17439

5

мнение от IP

27.04 2016 в 11:14

Да....а знаете ли за фирмите, които след телефонен разговор ти пращат направо по куриер фактура за 100 лв., защото щели да е сложат в сайта си за фирми и щели сте да излизате в търсачката?

12008

4

kou3Hae

27.04 2016 в 11:05

Тези от "Коректнафирма" съвсем изнагляха: Днес публикуваха това:
"В последно време се появиха доста спекулации, относно дейността на нашата фирма. Сертификат Коректна Фирма се издава на предприемачи, за които не са открити негативни мнения в интернет пространството. От началото на 2016г въведохме допълнителна повторна, ръчна проверка за негативни мнения. Издаването на този сертификат е започнало през 2013г в Полша, а в момента проектът се реализира успешно в 8 държави.

В тази връзка бихме желали да отбележим, че във въпросната официална публикация от страна на КЗП НИКЪДЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ОТНОСНО СЕРТИФИКАТ „КОРЕКТНА ФИРМА”. Нещо повече, на сайта на КЗП няма поместени изображения или графики, от които би могло да стане ясно, че информацията се отнася до конкретния сертификат „Коректна фирма”. В същото време, няколко онлайн издания, са поместили на своите страници изображения на сертификата, издаван от ИЦНКМ, като неаргументирано и тенденциозно се твърди, че официалната публикация на КЗП всъщност касае издаването на сертификат „Коректна фирма” – твърдение, което по никакъв начин не би могло да бъде изведено от публикацията на КЗП. В допълнение, бихме искали да фокусираме Вашето внимание и върху факта, че на ИЦНКМ не са връчвани каквито и да е документи или книжа от КЗП досежно установяването на нарушения или налагането на санкции от каквото и да е естество. Не ни е известно и издаването на такива актове срещу ИЦНКМ.

През последнта година възникнаха няколко фирми издаващи подобни сертификати без точно определени критерии, има голяма вероятност съобщението на КЗП да се отнася до някоя от въпросните нови фирми.

2016-04-26 17:36:33"

Само да вметн, че глобата от 30 000 лв. (и това е максимума) е абсолютно нищо: Да сметнем 18 000 фирми по 59,00 лв. (без ДДС) = 1 062 000лв. ако разхода за отпечатване на великия сертификат и стикерите е 9,00 лв....то от цялото число остава - 900 000 лв....от балъци...много сме си прости

11719

3

Краси

26.04 2016 в 23:23

КЗК малко е сбъркала. Критериите им не са неясни и субективни, те въобще нямат критерии, не са виждали очите нито на фирмите, нито на клиентите им, за да могат по някакъв начин да оценят "коректността" на дадена фирма.
Освен това са нахални като конски мухи - досега ми се е налагало да ги отпъждам поне три пъти.