Кое е по-скъпо - къща във Валенсия или в "Меден рудник" (галерия)

ОFFNews 05 май 2016 в 21:12 32719 1

Къщата във Валенсия.

Кое е по-скъпо - къща на 24 километра от центъра на Валенсия, Испания, или изтърбушена постройка на 13 километра от центъра на Бургас?

Този въпрос зададе потребител във Фейсбук от Бургас, който сравни две подобни оферти в сайтове за продажба.

Едната сграда струва 149 900 евро, готова е за живеене и е напълно обзаведена, като се намира в един от двата най-известни плажни града в Испания. Тя е на 2 етажа, разполага с 900 квадратни метра площ на двора (700 кв.м) и постройката (200 кв.м), в която се включват 5 двойни спални, кухня, хол и две бани.

Другата се намира в бургаския квартал "Меден рудник" и струва 140 000 евро, като е разположена на три етажа, а общата ѝ площ се равнява приблизително на тази в Испания, с разликата, че дворът е по-малък (350 кв.м) за сметка на застроената площ (600 кв.м).

По снимките обаче се вижда, че сградата не е измазана, а интериорът ѝ плаче за ремонт, обзавеждане няма никакво, дори врати, което значи, че бъдещият ѝ собственик ще трябва да даде още няколко десетки хиляди евро, за да я приведе във вид, годен за живеене. Дворът също е необлагороден.

За съжаление, обявата за бургаската къща вече не може да се намери, след като собственикът ѝ я изтри малко по-рано.

„Някакво недоразумение откривам на пазара за недвижими имоти у нас. Откакто видях двете обяви, не спирам да се чудя защо българите позволяваме да сме най-бедни и най-прости – цял живот събираме жълти стотинки, за да си купим едни от най-скъпите имоти в Европа”, коментира във Фейсбук бургазлията.

Къщата в Бургас:





Къщата във Валенсия (повече изображения и информация за къщата във Валенсия може да намерите тук):





Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови