Как сляпо момче сбъдна мечтата на баща си да стане сърфист (видео)

OFFNews 07 февруари 2016 в 15:19 4617 0

Дерек Рабело в действие Снимка: onfiresurfmag.com

Бразилецът Дерек Рабело със сигурност е един от малкото слепи хора, качили се на сърф и овладели го до впечатляващо ниво.

Дерек е роден сляп, вследствие на глаукома. Още преди раждането му баща му винаги си е мечтал един ден синът му да стане сърфист, разказват от сайта Bored Panda.

Снимка: grindtv.com

На 17-годишна възраст и Дерек осъзнава, че иска малко по малко да сбъдне мечтата на баща си и решава, че времето е дошло. Днес той е на 23 години и баща му спокойно може да се чувства горд. 

Снимка: beyondsightmovie.com

"Първоначално баща ми ме окуражи и ми помогна", каза Рабело младши пред Bored Panda.

"В сутрините заедно отивахме до океана. Впоследствие той ме записа на сърф курс, където да се уча и да практикувам повече. Карах много и с приятели. Те винаги са ме възприемали за обикновено момче - като тях", споделя още Дерек.

"Слушам океана и го усещам. Всяка част от всяка вълна изадава различни звуци. По този начин мога да реша по какъв начин да сърфирам и към коя страна на вълната да се отправям", разказа той за техниката си на каране.

Младото момче изпрати и послание към всички, достигнали до неговата история:

Снимка: illawarramercury.com.au 

"Ако имаш мечта, вярвай в себе си. В противен случай няма да я сбъднеш. Вярвам, че всички от нас имат изключително силни сетива, дадени от Бог. Използвайте ги със страст и постоянство".

Видео:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!