Как се представиха на изборите любимците от плакатите

OFFNews 26 октомври 2015 в 18:00 22226 4

Снимка Сергей Антонов

Още в началото на предизборната кампания, популярният и обичан заради веселите си коментари във Фейсбук Теодор Михайлов, започна да събира на страницата си галерия с колоритни плакати на кандидати за местната власт. 

Ден след вота решихме да проверим как са се представили тези силно интригуващи личности.

Кандидатът на БСП за кмет на село Гаганица - Антоанета Лазарова, впечатлила България с нестандартната си прическа, е успяла да спечели едва 14.67% от местния вот.

Заради прическата си тя бързо беше оприличена на герой от Междузвездни войни. Изборът ѝ на грим също не беше подминат и бе сравнен с този на гейшите.

Това не е първият пръв, в който косата ѝ изглежда така, всъщност това е нейната обичайна прическа от години. Оказва се, че тя е много обичана от съселяните си. Тя развива културния живот в Гаганица. Лазарова е председател на клубa на пенсионера в селото, както и организатор на фолклорната певческа група към него. Била е една от най-активните социалисти в цялата област, разказаха от БСП. Тя е била и член на секционната избирателна комисия в селото при провеждането на референдума за АЕЦ "Белене" през 2013 година.

Друг запомнящ се кандидат за местна власт беше Стоян Тончев от "Партия на зелените“. Той бе издигнат като кандидат на партията за общински съветник в Поморие. Макар да изпъкна със своя оригинален предизборен плакат, "Партията на зелените" успяха да съберат скромните 5% от местния вот за общински съветници.

Той обясни, че с изображението иска да покаже, че ще се бори с порочните практики в общината. Мъжът е сигурен, че е заплаха за настоящия кмет. Той дори заяви, че заедно с останалите кандидати за общински съветници в листата му, е готов да се яви на детектор на лъжата и да отговори на въпроса: „Могат ли да те корумпират?".

Тончев по професия е журналист и се занимава с разследвания на порочни практики в Поморие. Освен това той е координатор на "Партия на зелените" в Поморие.

Култовият кандидат на „Атака“ за кмет на Бяла Слатина – Борис Ефтимов, също не е постигнал успех. Той е убедил едва 1% от своите съграждани да гласуват за него.

Петко Викторов от „Атака“, който обеща да върне социализма в село Коиловци, явно не е успял да впечатли местните избиратели, спечелвайки 1% от местния вот за кмет.

В Карнобат, където в листата за общински съветници на ГЕРБ беше Чавдар Вълев, партията е успяла да вземе 14.87% от гласовете. Все пак той е единственият кандидат от присъстващите тук, който има шанс да получи желания от него пост в общината.

На плаката срещу името му гордо стоеше думата "бизнесмен", което още повече засили усещането за така наречените охранители от края на миналия век.

Оказва се, че Вълев се занимава именно с охранителен бизнес. Справка в Търговския регистър показва, че той е управител и едноличен собственик на “VIV SECURITY GRUP” Ltd. Фирмата се занимава от пазене на домове, офиси, самолети, кораби и хора до защита на ВИП-ове и организиране на самозащитата и самоохраната на населени места.

Освен това Вълев е и председател на структурата на Национален съюз безопасност и охрана в Карнобат.

След като плакатът на карнобатския бизнесмен набра популярност, от пресцентъра на ГЕРБ бързо обясниха, че причината за черните очила е здравословен проблем. Скоро след това обаче бяха открити снимки на Вълев и с очила със светли стъкла.

Вълев и досега е бил общински съветник и като такъв е бил член на две комисии - тази по законност и обществен ред и тази по благоустрояване, комунална дейност, транспорт, екология, селско и горско стопанство.

Резултатите приложени в материала са от последната информация, предоставена от ЦИК за гласуването до момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови