Експерти: Ако ви се прави секс, избягвайте мента, сирене и пуканки

OFFNews 16 юни 2015 в 11:20 16448 5

През лятото, заради горещите дни и задушните нощи, сексуалният мерак се изпарява. Важно е обаче да знаете, че храни като сирене, ментата и пуканки също подтискат либидото и трябва да се избягват, съветва в. "Дейли експрес", позовавайки се на американски експерти.

"Тези храни понижават тестостерона, стимулирайки активността на ензима ароматаза, който преобразува мъжкия полов хормон в женския естроген. Ниските нива на тестостерона са гаранция за понижено сексуално желание", обяснява Майкъл Хърт, който е основател на Калифорнийския център за интегративна медицина. 

Според експертите сиренето трябва да се избягва, тъй като млечният продукт понижава нивата на тестостерона, ментолът действа подобно на млякото и също понижава тестостерона, алкохолът намалява мъжкия полов хормон, а колкото и несериозно да звучи, въздържанието от пуканки преди секс е задължително, тъй като незалепващото покритие на пликчетата за микровълнова съдържа химикали като перфлуороктанова киселина, които пряко влияят върху мъжествеността.

За съжаление, кафето също влиза в групата на храни и напитки, които пречат на добрия сексуален живот. Това е така, защото кофеинът освен, че е ободрителна напитка, може да повиши и тревожността, което на свой ред пък води до понижено сексуално желание.

Препоръчително е да избягваме и пайовете - така, освен някой излишен килограм, ще си спестим и приемането на вредни хидрогенирани мазнини, които също понижават тестостерона. Оказва се, че мъжете трябва да внимават с диетите, тъй като диетичните напитки влияят пряко на нивото на хормона на щастието серотонин при мъжете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови