Дядо Коледа стана общински съветник в Аляска

OFFNews 16 октомври 2015 в 20:25 2702 0

Общинският съветник Томас Патрик О'Конър или просто - Санта Клаус. Снимка: Фейсбук

Отклонявайки погледа от кампанията за местните избори на 25 октомври в България ви представяме Дядо Коледа, който вече стана общински съветник в градчето Норт Поул ("Северен полюс") в Аляска.

Мъж, чието име по паспорт е Санта Клаус (английското наименование на Дядо Коледа), е спечелил едно от двете места в градския съвет на изборите в сряда, съобщи Ройтерс.

68-годишният Томас Патрик О'Конър сменил името си още докато живеел в Невада преди 10 години и доста прилича на любимия на децата белобрад старец. Каузата, зад която застава като политик, е законодателство за децата в риск.

Ако си мислите, че Санта Клаус просто внимание, не е точно така. Всъщност, не му липсва управленски опит - той е бивш председател на търговската камара в градчето от 2200 жители.

Друга тема, която занимава Дядо Коледа, е достъпът до марихуана за медицински цели, тъй като е пациент, но в момента трябва да пътува чак до окръжния град Феърбанкс, за да си набави лекарства.

"Когато се обадиш на политик и кажеш: "Обажда се Дядо Коледа от Северния полюс", или веднага печелиш вниманието, или моментално те отрязват - но не за дълго", каза Клаус в интервю пред "Ройтерс".

"Това всъщност е доста полезна стратегия за онези, които се застъпват за децата", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови