Японски учени са открили начин да спрат топенето на сладоледа, съобщи Нова телевизия.
Благодарение на протеин ледените лакомства остават стегнати по-дълго.
Протеинът държи в едно въздух, вода и мазнини и е известен в японската кухня като „натто”. Това е традиционна японска храна, приготвена от ферментирали сварени соеви зърна.
Учени от от Университета на Единбург и Университета в Дънди са открили, че чрез добавяне на протеина в сладоледа, той спира да се разтапя.
Те са установили също, че така може да се предпази сладоледа от кристализиране, което често се получава при замръзване.
Усъвършенстването на откритието означава, че производителите ще могат да създават сладолед с по-малко наситени мазнини и следователно с по-малко калории.
Според учените новият сладолед може да се появи на пазара от три до пет години.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
31.08 2015 в 13:16
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
Последни коментари
Gavrilov
Ще се замеряме с комисии: ГЕРБ предлага НС да разследва и корупция по времето на кабинета 'Петков'
Moirae
Ще се замеряме с комисии: ГЕРБ предлага НС да разследва и корупция по времето на кабинета 'Петков'
nms
ПП-ДБ искат комисия за пътната карта и ''Турски поток''
Анализи
Ще се замеряме с комисии: ГЕРБ предлага НС да разследва и корупция по времето на кабинета 'Петков'
alfakentavur
Радев разкритикува лимитирания избор за служебен премиер