Шеф на финансов гигант напусна, за да прекара повече време с дъщеря си

ОFFNews 29 септември 2014 в 18:00 2022 2

Мохамед Ел Ериан.

Снимка siepr.stanford.edu.

Мохамед Ел Ериан.

Изпълнителният директор на една от водещите световни финансови компании Pimco (Pacific Investment Management Co.) Мохамед Ел Ериан е напуснал работа, защото дъщеря му му представила списък с важните моменти от живота й, които той е пропуснал, съобщи "Хъфингтън пост".

10-годишното момиченце е представило лист с написани 22 точки като първи футболни мачове, паради по случай Вси светии, първи учебен ден, родителски срещи и т.н.

Ел Ериан напусна позицията си в средата на март, няколко месеца по-рано дъщеря му го накарала да се замисли, след като една вечер той поискал от щерка си си измие зъбите, а тя му връчила списъкът, който го накарал да си отвори очите, по негови думи.

"Преди година помолих няколко пъти дъщеря си да си измие зъбите. Мисля, че беше без успех. Напомних й, че доскоро щеше да го направи незабавно, щом аз съм я помолил, а не да я карам многократно. Тя сигурно е разбрала от тона ми, че съм сериозен. Тогава дъщеря ми ме помоли да изчакам минута, отиде в стаята си и се върна с лист хартия. Това беше нейният списък с всички важни събития, които съм пропуснал заради работата си", споделя бившият изпълнителен директор.

Сега Мохамед Ел Ериан работи като главен икономически съветник в "Алианц" и се радва, че работата му отнема само 50% от времето. Той признава, че е имал късмета да печели достатъчно с труда си (100 милиона долара годишно), за да напусне в полза на семейството си - нещо, което много семейства не могат да си позволят.

Дискусията за баланса между работата и личния живот обикновено се води по отношение на жените, но сега фокусът се обръща и към мъжете, и то защото те сами говорят за това. Например бившият изпълнителен директор на MongoDB Майк Шайърсън написа в блога си защо е решил да подаде оставка, след като е осъзнал колко много пропуска от живота на децата си. Сега Ел Ериан работи на непълен работен ден, което му осигурява повече гъвкавост.

"Сега с жена ми се редуваме за буденето на дъщеря ни всяка сутрин, приготвянето на закуска и воденето до училище", казва той. "Също така много по-често имам възможност да я взимам след училище и да я водя на извънкласни дейности. Много си говорим и споделяме. Дори планирахме да отидем заедно на почивка, само двамата", казва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!