Хакери обявиха Кремъл за продажба

OFFNews 19 февруари 2015 в 13:07 6529 4

Хакери пуснаха обява за продажбата на Кремъл на интернет страницата с търгове на държавата, съобщиха руски медии.

Обявата е пусната от името на кмета Нижнесергинския район Валерий Еремеев.

В обявата пише, че се продава „нежилищна тухлена сграда, построена през 1787 г., с площ 21 289.9 кв. м., с номер в кадастъра: 77:01:0001001:1298, която се намира на адрес: г. Москва, Кремъл, д. Б/Н, корп. 1. Бивша работна резиденция на президента на Руската Федерация В. В. Путин. Сградата е в отлично състояние, след реставрация, оборудвана с технически средства за охрана и спецвръзки. Има два подземни етажа и удобен охраняем паркинг. Продава се спешно във връзка с недостига на средства за помощ на Новорусия“.

В обявата се посочва още, че обектът има утежнения - „зает е от руския президент В.В. Путин, който трябва да се изсели до 30 дни след продажбата на сградата".

Първоначалната цена за продажбата на Кремъл е 30 рубли (83 стотинки) и със стъпка за наддаване от 2 рубли (6 стотинки).

Хакерите посочват в обявата още, че участниците в търга трябва да са членове на управляващата партия „Единна Русия“.

Обявата е публикувана на 17 февруари и малко по-късно е свалена от сайта, а властите са започнали разследване, за да установят самоличността на хакерите.

Никой не е поел отговорност за пускането на обявата, но явно хакерите имат зъб на Валерий Еремеев, от чието име е публикувано съобщението, тъй като това не е първата закачка с него. От негово име те пуснаха антипутиновско възвание за създаване на опозиционно движение, а по-късно и обява за продажбата на резиденцията на Свердловска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови