Фейсбук става рай за педофилите

18 октомври 2013 в 13:06 5936 5

Фейсбук се превърща в рай за педофилите
Фейсбук се превърща в рай за педофилите

Нови опции във Facebook ще превърнат социалната мрежа в рай за педофилите, след като децата между 13 и 17 години ще могат да споделят снимки, статуси и клипове с всички потребители, пише "The Guardian".

Досега опциите на тийнейджъри в тази възрастова граница бяха да се споделя съдържание само с "приятели" и "приятели на приятели".

Нововъведението на Зукърбърг и компания е направено с цел подрастващите да имат повече избор в споделянето на нещата от тяхната "стена" и било насочено главно към деца, които имат повече познания в новите компютърни технологии.

Родители от цял свят скочиха срещу променята в условията за ползване на сопциалната рмежа от деца и смятат, че подрастващите без да разберат могат да станат жертва както на интернет престъпления, така и на педофилите в мрежата.

Според международната организацията "БийтБълинг" ("Да победим тормоза") новата опция е "стъпка назад" в развитието на Facebook. "Имаме опасения, че тази група от деца ще споделя информация, която други не е желателно да виждат. Последствията може да не се покажат веднага, но може да ги последват в по-късен етап от развитието им", казва директорът на правната организация Антъни Смайт за списанието "Таймс".

След отзвука, който предизвика новата промяна в социалната мрежа, от Facebook обещаха, че когато се споделя съдържание с избрана опция да я виждат всички в мрежата, ще се отваря допълнителен прозорец, който съобщава рисковете от това и иска повторно потвърждение за начина на споделянето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови