Фейсбук ни дава да изберем кой да управлява акаунта ни след смъртта

OFFNews 12 февруари 2015 в 16:55 3510 2

Снимка: http://www.theverge.com

Фейсбук вече позволява на жителите на САЩ да избират кой да контролира акаунтите след смъртта им. Разбира се, всеки потребителски профил може да бъде и изтрит.

От днес гражданите на САЩ могат да се възползват от странна опция във профилите си в най-известната социална мрежа Фейсбук. Пред тях стои изборът дали акаунтът им да бъде изтрит след смъртта им, или да го поверят на доверен човек. Фейсбук нарича този човек "legacy contact" и потребителите ще могат да го избират в настройките и по-точно "security page" в уеб версията или мобилната версия на Фейсбук.

При избор на "legacy contact", той ще може да сменя профилната снимка, да приема покани за приятелство или да прикрепя съобщения на стената на починалия след като Фейсбук получи уведомление за смъртта на титулярния собственик на профила. Довереният човек няма да може да публикува от името на титуляра или да вижда личните му съобщения. Фейсбук също ще осигури опция "legacy contact"-ът да може да сваля файл с всички снимки, постове и други информации от профила.

Преди днес Фейсбук предлагаше опция да замразява акаунтите при смърт, но нямаше възможност да бъдат контролирани от друг потребител или да бъдат автоматично изтрити.

Още по-странна ще бъде опцията "Look Back" компилация, която се очаква да бъде реализирана до края на годината. Видео компилация с видео и фото спомени за покойния.

"Legacy contact" е избирателна опция, която предстои да бъде разпространена и в други държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови