Тениски с Путин плъзнаха в София и по морето (снимки)

Юлиуш Висожински 01 септември 2014 в 14:48 18315 39

Снимка Ивайло Анев

Туристка с тениска на Путин в Приморско.

Популярните в Русия фланелки с лика на президента Путин заливат и българския пазар. Тениските се продават предимно в черноморските ни курорти, но привличат вниманието и на туристите в центъра на София. 

Цените им варират от 15 до 20 лева. Българските търговци по сергии и павилиони очевидно се опитват да повторят пазарния успех на "модната линия" Все Путем. Сделано в России в Москва. През последните месеци в московския ГУМ (Государственный универсальный магазин – Държавен универсален магазин) фланелките с лика на президента Путин имат смайващ успех.

Цената на една фланелка в Москва е 1200 рубли – около 50 лева. Идеята за колекцията е на младите художници Анна Трифонова и Иван Ершов, а стилистиката й напомня творчеството на Анди Уорхол, „каноничния образ“ на Ернесто Че Гевера и американския дизайн от 50-те.

Тениска с Путин за 16 лева в Китен. Снимка: Юлиуш Висожински

В българската си версия колекцията от фланелки с лика на Путин е по-посредствена и в повечето случаи е явен copy-paste на най-популярните рекламни изображения на авторитарния руски лидер.

В Русия доминират надписите „Greetings from Crimea“, „Самый вежливый из людей“, „Я читаю твои мысли“, а у нас - посланието „Нас не догонят“.

Снимка: Ивайло Анев

Руската колекция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!