Ръст на потреблението на електронни цигари на Острова

OFFNews 22 май 2015 в 13:50 3670 0

Снимка Архив

Близо половин милион тютютнопушещи в Англия са започнали да използват електронни цигари през последната година, съобщава Скай.

Според статистика, на "Action and Health" в момента на острова потребителите на електронни цигари наброяват 2,6 млн. души, което е ръст с 500 хил. спрямо миналата година като повечето от тях се опитват да се откажат от пушенето изцяло.

Според нея електронните цигари помагат на пушачите да се откажат от тютюна. От друга страна проучването сочи, че все повече хора са започнали да вярват във вредата носена от пушенето на електронни цигари, определяйки я за равна или дори по-голяма спрямо тази от тютюнопушенето.

Електронните цигари продължават да бъдат изключителна рядкост сред англичаните, които никога не са пушили, като едва 0,2 процента от всички потребители попадат в тази категория.

Обществото продължава да бъде изключително разединено по въпроса за електронните цигари. Според мнозина те са трамплин към тютюнопушенето, докато други вярват, че именно те са ключът към окончателния му отказ.

Учените също не могат да заемат единна позиция. Проучване проведено в САЩ сочи, че в ароматите, които се използват за е-цигарите се съдържат високи нива на опасни за здравето химикали. На друга позиция е д-р Леони Брос от института по психиатрия в Лондон, която вярва, че се обръща ненужно голямо внимание на вредите носени от тях, а тютюнопушенето и вредите от него, които са "в пъти повече" остават в сянка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови