Руските комунисти обявиха котка за почетен борец срещу буржоазията (видео)

OFFNews 13 декември 2014 в 18:44 5581 6

Партийният билет на Василий.

Снимка Комунистическата партия на Санкт Петербург

Партийният билет на Василий.

Комунистическата партия в Санкт Петербург обяви котката, която изяде деликатеси за повече от 1000 евро на летището във Владивосток, за почетен член на партията и борец против буржоазията, съобщават руските медии.

Въпросната котка, която е била наречена от комунистите Василий в чест на командира на Червената армия Василий Чапаев, беше хваната преди няколко дни зад витрината на щанд за морски деликатеси на летището във Владивосток да си похапва от скъпите храни. Докато бъде изгонена, тя вече била изяла или повредила продукти на стойност 60 хиляди рубли или 1000 евро.

Именно затова комунистическата партия в Санкт Петербург я прие за свой член, като й издаде партиен билет №6 за активна революционна борба, който се издава на най-уважаваните комунисти.

"Рижият и мустакат болшевик на четири лапи решил да нанесе своя удар, като осуети плановете на буржоазията. Дълги години той е бродил из летището и е видял колко скромно живеят работещите по павилионите и магазините. И решил да изяде сьомгата, раците и кралските скариди", заяви секретарят на ЦК на партията Сергей Малинкович.

Билет №1 е бил за Ленин, а №2 за Сталин. В момента номера 3,4 и 5 са свободни, тъй като е възможно още някой да бъде приет за почетен член на партията. От котката няма да бъде събиран членски внос и тя ще има право да участва в митинги и демонстрации, като символ на революционната борба.

Котката обаче била приютена от местния хокеен клуб "Адмирал".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови