Путин стана Херкулес в сервилна изложба (видео)

ОFFNews 07 октомври 2014 в 17:24 8751 13

Владимир Путин получи уникален подарък от група свои поддръжници - изложба, в която картините изобразяват руския президент като Херкулес, пише Би Би Си

На картините прочутите дванадесет подвига на Херкулес са представени в нов прочит - вместо митологичния древногръцки герой, те са извършени от Владимир Путин. Интерпретацията на митовете включва различни "подвизи", извършени от Путин като президент на Русия. По-голяма част от тях визират събитията от последните месеци - кризата в Украйна и последвалото противопоставяне между Запада с Русия.

Така например победата над Лернейската хидра е представена като борбата на Путин срещу санкциите, наложени от Запада. Всяка от многото глави на хидрата символизира страните, които наложиха санкции на Русия - ЕС, САЩ, Канада, Япония.

На друга картина Путин е изобразен да стреля с лък и да сваля американски бомбардировачи в Сирия. 

Победата над цар Диомед е интерпретирана като борбата на руския президент с корупцията. 

На една от картините Владимир Путин е изобразен и като героя на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година.

Укротяването на критския бик пък е използвано като аналогия за анексирането на Крим, което е представено като "омиротворяване".

Убийството на Немейския лъв от Херкулес е заместено с удушаване на тероризма в Русия, а улавянето на Еримантският глиган е приравнено с укротяването на олигархията, която държи руския петролен бизнес.

Путин в образа на Атлас, който държи рускоезичния свят, е следващото му проявление. На глобуса присъстват Украйна, Русия, Беларус и Балтийските държави.  На друга картина виждаме руския президент като архитект в тога, който строи газопровода "Южен поток" върху карта.

Последният нелеп подарък е картина, в която САЩ и Западът са показани като триглаво куче Цербер, което Путин държи здраво с вериги.

"Показваме тук различен образ на Путин, тъй като западните медии постоянно го критикуват, а дори и нашите медии го нападат от време на време", коментира организаторът на изложбата Михаил Антонов.

"Тук обаче го виждаме как извършва своите героични дела".

Интересна подробност е, че авторите на картините са анонимни, но едва ли някога ще разберем дали това е от скромност или просто от срам.

Предлагаме ви видео от изложбата:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!