Още ли не сте гласували за българския финалист в The Venture? Направете го сега, тези момчета го заслужават

ОFFNews 18 май 2015 в 15:31 5509 0

Те живеят в България, работят в България и успяват тук. Името им е Artesis те са не просто предприемачи, те са социални предприемачи. Именно затова преди няколко седмици бяха класирани на финала на един от най-престижните конкурси за социално предприемачество в света - The Venture на Chivas. Да стартираш собствения си малък бизнес не просто с идея за печалба, но и със стремеж да си полезен на другите – това наистина е смисълът и значението на социалното предприемачество, което в цял свят набира все по-голяма популярност.

От българска страна на големия финал, който ще се състои на 24 юли 2015 г. в Сан Франциско, САЩ, отива младата компания за триизмерни покрития на протези Arthesis. След оспорвана надпревара и над 1000 кандидатури от пет континента, Chivas Regal избра иновативния проект Arthesis за един от 16-те финалисти, всеки от които дава своя принос за решаване на социалните и екологичните предизвикателства в света.

“Всичко започна като изненада и подарък за приятел, който е фитнес инструктор”, разказват от Arthesis. “Той е с ампутация на единия крак под коляното и винаги е споделял, че не харесва външния си вид. Тогава решихме да измислим начин да му помогнем, като използваме 3D принтерите. След един брейнсторминг, няколко несполучливи опита и много вълнение от наша страна първия прототип Arthesis излезе на бял свят! Усмивката и щастието на лицето на нашия приятел ни подейства доста вдъхновяващо и ни даде амбицията да видим подобни усмивки от други хора с протези.”

Как можете да допринесете за каузата на Arthesis и да ги подкрепите в The Venture? От 11 май до 14 юни 2015 г. включително, те ще се съревновават с другите финалисти за вота на публиката и първоначално финансиране от 250 000 долара. Можете да подкрепите българския проект тук, както и да разгледате останалите профили и проекти на The Venture.
Инициативата The Venture има задачата да подпомогне точно такива стартиращи компании от цял свят чрез наградния фонд от 1 млн. долара, осигурени от Chivas Regal.

За да научите повече и да подкрепите българския финалист, посетете The Venture.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови