Орки, елфи и хобити в новата реклама на новозеландските авиолинии (видео)

ОFFNews 23 октомври 2014 в 15:42 6161 2

Джудже в бойна броня от рекламата на авиолиниите.
Джудже в бойна броня от рекламата на авиолиниите.

Air New Zealand продължава да изненадва приятно феновете на вселената на Толкин, като наскоро представи второ рекламно видео с героите от "Хобит".

Островната държава, където са снимани двете трилогии на Питър Джаксън - "Властелинът на пръстените" и "Хобит", се възползва от това в находчив маркетингов номер, като сля в едно марката Средната земя и Нова Зеландия, предлагайки всякакви видове развлечения, свързани с хобитите, орките, елфите, джуджетата и т.н.

На страницата на авиокомпанията е публикувана статистика за записването на новата реклама. В нея са участвали над 100 души, екипирани със 150 изкуствени протези и подсилени от видео ефекти, дело на Weta Workshop, които стоят и зад уникалната визия на филмите по "Хобит". 29 актьори в пълно бойно облекло са били компютърно дигитализирани, за да изглеждат като хиляди по време на бойната сцена в клипа. Рекламата е снимана 72 часа в продължение на 6 дни, а поставянето на грима и облеклото на орките е отнело по 2 часа и половина за всеки орк. И последно, но не на последно място - във видеото са взели лично участие актьорите от филма, играещи Фили, Радагаст Кафявия и Фродо, а накрая се появява и самият...е, вижте сами.


Първата тематична реклама на новозеландските авиолинии беше пусната преди 2 години и събра близо 12 милиона гледания само в YouTube. За съжаление не се знае дали ни очакват повече такива реклама, тъй като филмовата сага на Питър Джаксън приключва през декември тази година, когато по кината ще излезе и последният филм от трилогията "Хобит".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!