На летен лагер в Северна Корея (снимки)

ОFFNews 31 юли 2014 в 17:40 26801 1

Чудите ли се за добър начин да накарате непослушните си деца да станат малко по-кротки това лято?Просто им кажете, че ще ги пратите в Северна Корея, пише CNN.

Докато много от американчетата прекарват лятото си на бреговете на езера, на религиозни или музикални лагери, над 300 деца от целия свят са се запътили към международния детски лагер в Сонгдоуон в Уонсан, Северна Корея.

Това е оазис сред изостаналата страна, който тази година ще приюти деца от Русия, Китай, Виетнам, Танзания и Ирландия.



Гостите в лагера получават удобства, които обикновените севернокорейци не могат да си позволят - като например климатик и видеоигри.

Вместо децата да насядат в кръг около лагерния огън, милеейки по дома, те могат да разглеждат огромните бронзови статуи на основателя на държавата - Ким Ир Сен, и неговия син и наследник Ким Чен Ир.





Лагерът също така предлага частен плаж, волейболни игрища и водни пързалки.

Първоначално отворен през 1960 г., за да поддържа връзките с други комунистически държави, летният комплекс е претърпял сериозен ремонт, преди да отвори врати това лято.

Освежаването е преминало под надзора на Ким Чен Ун, който "лично е дал инструкциите за преобразяването на къмпинга", съобщава севернокорейската агенция KCNA.

За 270$ щастливите лагеруващи могат да прекарат 8 дни в провинцията, опознавайки своите севернокорейски връстници, а официални лица казват, че биха приветствали деца от цял свят, дори от САЩ. 




Бившата руска лагерничка Валентина Болтачева каза преди година пред NKNews.org, че се е занимавала с "плуване, плаване с лодка и сутрешни упражнения", както и че са учили традиционни корейски танци и "песни за корейските политически водачи".

Тя добави, че е стигнала до заключението, че "Сонгдоуон е много престижен лагер за Северна Корея".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!