Най-известната рокля вече се използва в реклами

OFFNews 06 март 2015 в 16:12 47437 10

Мина известно време откакто не сме чували нищо за Роклята с главно "р" - виртуалната сензация от края на февруари, но тя отново е акцент, този път в реклама.

"Армия на спасението"* включи във въздействаща реклама против насилието над жени спорната рокля с "неясен цвят" няколко дни преди международния ден на жената (8 март).

На снимката е изписано: Защо е толкова трудно да видите черното и синьото? Перифразиран въпросът може да се приеме и като - Защо е толкова трудно да видите насилието?

Допълнителен факт е, че роклята беше разгорещено обсъждана в социалните мрежи, сякаш е глобален проблем, за разлика от проблема с насилието над дамите в световен мащаб.

"Армията" изнася и статистика, според която всяка шеста жена в света е жертва на насилие.


*"Армия на спасението" е международна мисионерска и благотворителна организация, съществуваща от средата на XIX век и поддържана от протестанти-евангелисти. Учението ѝ е основано на Библията, любовта към Бога и практическата грижа за човека. Главната ѝ квартира се намира в Лондон, но има представителства в 121 страни. В някои от тях е известна под леко по-различно име.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!