Мъж готви скок от Еверест на живо

OFFNews 22 април 2014 в 07:41 5304 4

Джоби Огуин

Американският канал Discovery се готви да излъчи на живо шеметната каскада на скайдайвъра Джоби Огуин, който планира да скочи от връх Еверест, оборудван само със специален костюм.

Огуин, който е калифорнийски жител, ще бъде екипиран със специален аеродинамичен костюм, който наподобява крила и позволява на каскадьора да се рее. Американецът ще се спусне от повече 8 000 м височина, а скоростта му на места ще достигне над 240 км/ч. При спускането си той трябва да "кацне" в един от лагерите под върха.

Скайдавърът разказва, че от малък мечтае да лети. Точно по тази причина той се е ориентирал към летенето с костюм, което е известно като "бейс джъмпинг".

"Това ще бъде кулминацията на мечтата ми. Откакто бях дете, си мечтаех да мога да летя. Не мога да се сетя за по-епично начало на полета ми от връх Еверест.

Скокът на Огуин ще бъде излъчен на живо по Discovery на 11 май в 224 страни по цял свят. Преди американеца подобно нещо направи руснакът Валерий Розов. Бейсджъмпърът скочи от покрива на света миналата година, за да отбележи 60-годишнината от покоряването на върха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови