Лондон: Кралски гард опря щик в гърлото на турист

OFFNews 06 април 2014 в 15:54 53089 5

Офицер от Ротата за кралска и дипломатическа охрана на британската кралица Елизабет II опря щика на пушката си в гърлото на мъж, който крещял близо пет минути на гардовете.

Инцидентът се разиграл в петък пред портите на Бъкингамския дворец, съобщава таблоидът Dailymail.

Пазачът, облечен в традиционната червена униформа и шапка от меча кожа, напуснал поста си и извървял близо 50 метра, за да озапти немирния турист. Свидетелите разказват, че офицерът е вдигнал оръжието си, на което има прикрепен щик, и го насочил към гърлото на мъжа, с когото разменили поредица от обидни думи.

Когато щикът опрял гърлото му, мъжът се обърнал към офицера с думите: „О, имаш се за голяма работа“. Отговорът, който получил, бил: „Да, голяма работа съм“, след което мъжът бил избутан от кралския гард. В този момент се намесили и други служители по сигурността към кралския дворец и нарушителят бил отведен далеч от портите. До ареста му не се стигнало.

Напускането на поста е позволено на кралските гардове само в случай, че животът на монарха е поставен под пряка заплаха. Основната грижа за сигурността на кралския дворец е на полицията в Лондон.

Въпреки, че в случая не е имало заплаха за Елизабет II, началниците на охранителя нямат намерение да го наказват, тъй като били съгласни с действията му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews