Котки превзеха японски остров (галерия и видео)

ОFFNews 04 март 2015 в 21:01 14034 3

Снимка: Ройтест

Армия от котки превзе отдалечен остров с население от едва 22-ма души в Южна Япония, съобщават от Ройтерс. 

Животните обитават изоставени къщи или се разхождат из рибарското селище на острова, където съотношението между котки и хора е 6 към 1, в полза на мяукащите обитатели. 

Първоначално четириногите са били докарани на остров Аошима, за да се справят с мишките, които унищожават риболовните лодки. Но тъй като хищници няма, а само 10 от котките са кастрирани, популацията им се разраснала безконтролно.

В момента на острова живеят 120 котки, които оцеляват, като се хранят от контейнерите и благодарение на няколко от жителите. Повечето хора на острова са пенсионери, които не са се включили във вълната на емигранти, които са напуснали в търсене на работа в големите градове след Втората Световна война. 

Островът, на който няма нито магазини, нито коли, нито хотели, изобщо не е туристически рай. Той обаче вече е известен като „Котешкият остров”. Така котките са се превърнали в огромна атракция и напоследък огромен брой туристи пристигат всеки ден с двата ферибота.  

"Тук има толкова много котки. Освен това имаше и една жена, която се грижи за тях и я наблюдавах как ги храни. Беше забавно", разказва Макико Ямасаки и добавя, че ще посети острова отново. 

Двайсет и двамата жители обаче са притеснени, защото се опасяват, че туристите ще променят тихия им и спокоен начин на живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews