И Буш-младши се включи в леденото предизвикателство (видео)

OFFNews 21 август 2014 в 11:22 6623 0

Бившият американски президент Джордж Буш-младши се поля благотворително с кофа ледена вода и предизвика колегата си Бил Клинтън също да се включи в леденото предизвикателство, съобщиха световните агенции.

Буш разпространи видеозапис във Facebook от участието си в леденото предизвикателство.

Не мисля, че подобава на президент да се полива с ледена вода, затова просто ще ви напиша чек, казва Буш във видеото.

След това обаче съпругата му Лора го залива с ледена вода и казва: „Този чек е от мен – не искаш да си развалям прическата“.

Леденото предизвикателство цели да събере пари за борба с болестта амиотрофична латерална склероза, позната като болестта на Шарко и болестта на Лу Герик.

От юли десетки хиляди – известни и неизвестни се включиха в предизвикателството. Според правилата всеки, който приеме предизвикателството, трябва да дари 10 долара и да предизвика нови хора. Ако някой откаже предизвикателството пък, трябва да дари 100 долара.

Преди дни леденото предизвикателство прие и българският тенисист Григор Димитров, който пък предизвика Мария Шарапова, Крис Кермод и Дарън Кейхил.

В инициативата се включиха още Нина Добрев, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс, Мики Рурк, Чарли Шийн, а 18 души от клана Кенеди дори направиха масово изпълнение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови