Историята на едно 60-годишно любовно писмо

OFFNews 20 април 2014 в 11:28 8409 0

Карол и Джил

Романтичната история на любовно писмо, написано преди повече от 60 години - през 1951 г., развълнува хиляди американци.

Санди Блъд от щата Южна Каролина се натъкнала на неочаквана находка в роман, който купила втора ръка. В страниците му тя открила любовно писмо, детиращо от ноември 1951 г. То било подписано от редник Джил Ле Блан. По това време Ле Бланк е бил разделен от любимата си, защото е бил на служба в Япония, докато дамата на сърцето му - Каръл Печ, е живеела в Торонто, Канада.

В писмото Ле Бланк разказвал за живота си в армията и как любовта му към Карол го крепяла.

"Скъпа, не можеш да си представиш колко много те обичам. Мечтая да съм с теб и фактът, че сме разделени, е болезнен", пишел на любимата си Ле Блан.

От писмото ставало ясно, че двамата са сгодени, тъй като в написаното имало сватбени планове.

След като прочела намереното в книгата писмо, Санди Блъд била толкова трогната, че решила да използва социалните мрежи, за да издири автора на красивите слова. По съвет на свои приятели Санди издирила номера, под който Ле Блан служил в армията и това изиграло ключова роля в издирването му.

Санди успяла да се свърже в телефонен разговор с бившия военен, който вече бил навършил 84 г. Той и разказал за преживяното в армията и за любовта си към Карол, която малко по-късно станала негова съпруга. Двамата имат шест деца, но през 70-те се развели.

В телефонния си разговор двамата успели да изяснят как Санди е стигнала до писмото. Книгата била собственост на една от дъщерите на Ле Блан, която също живеела в Южна Каролина. Докато романът бил у нея, жената използвала любовното писмо на родителите си, за да отбелязва докъде е стигнала с четенето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови