Вижте изненадващите истински имена на 10 известни личности

ОFFNews 20 януари 2015 в 17:37 40015 5

Майкъл Кийтън

Понякога е необходимо да промениш името си, за да успееш да пробиеш в Холивуд и музикалния бизнес. 

Когато Майкъл Кийтън прие наградата си за най-добър актьор за ролята си в "Birdman" на тазгодишните награди "Златен глобус", той сподели, че истинското му име е Майкъл Дъглас. 63-годишният актьор сменя името си още в началото на своята кариера, за да не го бъркат с актьора и ТВ водещ със същото име - Майк Дъглас. Смята се, че той избира фамилията Кийтън в почит на комика Бъстън Кийтън. 

Много от днешните Холивудски звезди са променили имената си - Рийз Уидърспун, Мила Кунис и Натали Портман. 

Сега обаче Business Insider разкрива и истинските истории, които стоя зад техните нови псевдоними. 

Мила Кунис - Милена Марковна Кунис

Когато е на 7 години Милена Марковна Кунис и семейството й се премества от Украйна в Лос Анджелис, Калифорния. 

Майката на Мила, Елвира, и баща й Марк веднага я записват на курсове по актьорско майсторство. Позволяват й да съкрати името си, когато започва да получава роли - сапунката "Дните на нашия живот", младата Анджелина Джоли в "Джия".

Хоакин Финикс - Хоакин Рафаел Бътън/Лийф Финикс

Хоакин Рафаел Бътън е третото от пет деца с еднакво интересни имена - Ривър (River - Река), Рейн (Rain - Дъжд), Либърти (Liberty - Свобода), Самър (Summer - Лято). 

След като родителите на Хоакин, Джон Лий и Арлийн Бътън, сключват брак през 1969 г., се присъединяват към религиозен култ и започват да пътуват из Южна Америка. Те обаче се разочароват от сектата и се връщат в САЩ през 1978 г., когато сменят имената си на Финикс (oт анг. Phoenix) като символ на "ново начало". 

По това време Финикс започва да нарича себе си Лийф (Leaf-Листо), защото искал да има име, свързано с природата, като братята и сестрите си. 

Лийф е името, което актьорът използва в кариерата си до 15-годишна възраст, когато отново става Хоакин. 

Рийз Уидърспун - Лора Джийн Уидърспун



Южняшката красавица взима моминското име на майка си - Рийз, за да се разграничава с по-интересно и нетрадиционно име от хилядите други млади актриси в Холивуд. 

Кейти Пери - Катрин Хъдсън

Преди да стане поп звезда, Кейти е правила църковна музика с истинското си име Катрин Хъдсън. Тя дори има госпъл сингъл "Кейти Хъндсън". След това тя взима моминското име на майка си, за да не я бъркат с актрисата Кейт Хъдсън.

Натали Портман - Натали Харшлаг 

Натали е родена в град Йерусалим в Израел в семейството на Авнер Харшлаг и Шели Стивънс. Когато е на 3 години, семейството й се мести в САЩ, тъй като майка й е американска гражданка. Натали не е първата в семейството, която променя името си. Семейството на майка й заменя фамилията Еделщайн за Стивънс, когато пристига в Америка от Русия и Австрия.  

Като дете Натали Портман започва кариерата си с фамилията Харшлаг, но я сменя за филма Леон на Люк Бесон. Носителката на "Оскар" обяснява, че е взела това решение, за да запази личния живот на семейството си.

Майли Сайръс - Дестини Хоуп Сайръс

Бащата на певицата й дава никнейма "Смайли" (Усмихната), за да е в унисон с веселия й характер. През годините обаче прякора бил съкратен само до "Майли". Сайръс направи промяната официална през 2008 г.

Ники Минаж - Оника Таня Мараж

Певицата дори не харесва сценичния си псевдоним. В интервю за The Guardian Минаж разказва, че е израснала с прякорите "Ники" и "Куки". Името "Ники Минаж" й е дадено при една от първите й сделки с музикален продуцент. 

"Някой смени името ми", казва тя. "При един от първите договори, които подписах с продуцент, той искаше да се казвам Минаж. Аз се борих със зъби и нокти срещу това, но той ме убеди. Ненавиждам името", казва тя.

Лейди Гага - Стефани Джоан Анджелина Джерманота

Ексцентричната изпълнителка е родена и е израснала в Ню Йорк. В брой на списание Еlle от Октомври 2013 г. певицата обяснява, че е сменила името си, защото Стефани е "име на постоянно измъчващ се творец". Нещо, което тя не можела да си позволи да е в публичното пространство. 

Вин Дизел - Марк Синклеър Винсънт

 

Звездата от поредицата "Бързи и яростни" разказва, че е променил името си, докато е работил като бодигард в нюйоркски нощен клуб.

"Вин" е съкратено от фамилията на актьора - Винсънт. "Дизел" пък му е прякор, даден от приятел, който му казвал, че бил като зареден с дизелово гориво, защото бил много енергичен.

Бруно Марс - Питър Джийн Ернанде 



Марс сменя портуориканското си име, "за да избегне стереотипите, че ще изпълнява само латиноамериканска музика".

Откъде идва сценичното име? Бруно Марс е прякорът, който получава от баща си, когато е само на 2 години, защото му напомнял за любимия му борец Бруно Самартино. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!