Митов: Младите британци бяха спънати от стари хора с илюзии, както в България

OFFNews 24 юни 2016 в 22:00 14093 18

Снимка bTV

Даниел Митов.

Външният министър на България, Даниел Митов, заяви пред БНТ, че вчера младите британци са гласували своето бъдеще в Европа, но са били спрени от възрастните си съграждани, които още помнят и живеят в едно отминало време.

Според него същото малко или много се случва и в България, където младите са спъвани от хора, които мечтаят за отминали времена, които са исторически отхвърлени.

Той изтъкна, че над 50% от имиграцията във Великобритания е от страни, които не са членки на ЕС, затова доводът, че българи, румънци и др. европейци заливат острова, не е верен.

Според него в Европа има криза на лидерство, която да реши създалата се ситуация и да реформира затъналия в бюрокрация съюз. Въпреки това нито за нас, нито за ЕС ще има апокалипсис.

Икономическите последици за Великобритания обаче ще са тежки и ще се усетят много скоро.

Митов даде пример с Найджъл Фараж, който по време на кампанията за излизане от ЕС твърдеше, че всяка седмица островът дава 350 милиона лири на ЕС, които иначе биха били вложени в британското здравеопазване. Веднага след Брекзита обаче той отрече, че е обещавал да вложи тези пари в здравеопазването на страната.

"Проблемът на популистите е този, те много лесно обещават решения, но после не могат да ги изпълнят", каза Митов.

Той също така изтъкна, че Шотландия и Северна Ирландия също ще обявяват свои референдуми, с които да се разделят с Великобритания.

Външният ни министър отрече идеята страната ни да излезе от ЕС, като разясни, че досега ние сме дали 7 милиарда вноски, но сме получили над 14 милиарда евро от фондове и 4 милиарда от програми за земеделие.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

14

Новак

25.06 2016 в 05:27

Много ми е неприятно когато хората на Боко говорят за популизъм.
Хубаво казва, че няма лидерство в Европа и съюзът е затънал в бюрокрация, но като типичен евро политик самият той затъва в клишетата, с които ни облъчват. А именно това най-много омръзна на хората.
Това деление млади-стари, умни-глупави, красиви-грозни,патент на нашия ястреб-президент, е най-тъпия популизъм.
Нормално е младите да гласуват за по-отворен свят , но според анализите, които излизат след вота, съотношението "За ЕС" към "Не" или "Не знам" сред 18-35 годишните е 53/47 . В същото време това е най-слабо гласуващата група. Т.е твърдението "старите спряха младите" е леко преувеличено и е повече агитация към нас околкото анализ.

77927

13

El Commandante

24.06 2016 в 23:08

Че то тва е валидно за всеки американски президент, те всички са кукли на конци и актьори.
Русия имат истински президент, УСА-не.