Марешки открива бензиностанция в Габрово утре, още 5 до седмици

"Нямам директен достъп до базите на Лукойл, печеля по стотинка на литър"

OFFNews 25 март 2016 в 08:55 11216 9

Утре отварям бензиностанция в Габрово, още 4-5 ще има през следващите седмици в други градове. В момента получаваме горивото на 1,52 и го продаваме при нас на 1,53 лева за литър.

Това обяви бизнесменът Веселин Марешки по Bulgaria ON AIR. "Още днес мога да отворя бензиностанция в София, но тя ще бъде много малка и никой няма да може да зарежда там. Към днешна дата имаме договорени два терена. Разговаряме за трети. Ще изградим изцяло нови, огромни бензиностанции, които нямат аналог, с 9 бензиноколонки. Това ще стане до 3-4 месеца", каза той. 

Инвестицията ми в този проект е около 150-200 млн. лева, пресметна Марешки.

Битката в момента е между двете К-та срешу трите П-та, посочи Марешки. Според него корупцията и картелите са изправени срещу професионализма, пазара и патриотизма на българския народ. "Наскоро четох нещо, което много ми хареса и това е, че като си умрял - ти не разбираш, че си умрял, а е трудно за другите. Същото е и, когато си тъп. 20 години обясняват как пакетирам хапчета в някакви гаражи, в някакъв кораб, изнесен извън териториалните води на България. Сега същите глупости започват да ги ръсят и по новия ми бизнес проект с горивата. Нямам намерение да влизам и да отговарям на такива глупости", добави той.

Бизнесменът твърди, че горивото, което продава е качествено, но има други хора, които да го заявят. "Самите хора, които купуват лекарства и горива - те са направили разликата. Можете да видите форумите", посочи той.

"Те казват, че при цена 1,56, как аз продавам на 1,52. С 4 стотинки загуба. Аз пък питам защо, когато цената на едро беше 1,40, те продаваха на 2,00 лева на техните бензиностанции. Това е големият въпрос - 50-60 стотинки марш, къде отиваха тези пари. Защо при 30$ барел, цената беше 2 лева, а сега при 40$ е малко над 1,70 лева. Къде са отивали всичките тези пари, които наричам мародерство", заяви Марешки.

Марешки не скри, че печели от бизнеса си с горивата. 

"Намеквам, че в момента няма човек в България, който може да издържи на натиска. Едно е само да го направиш, а друго е да го продължиш и трето да кажеш, че ще стигнеш до край. Мога да уверя сънародниците си, че ще се боря до край", обеща той.

Бизнесменът заяви, че в момента няма директен достъп до базите на Лукойл и се налага да купува горивата през посредници. "Горивото при нас пристига от най-Югозападната точка - Банско, до Североизточната във Варна. Ако не бяха толкова далеч, цената им щеше да е още по-ниска, макар и не с много", посочи той.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!