Изнесоха оборудване от школата на Тео

OFFNews 01 декември 2015 в 15:28 4680 0

Тео

Снимка Архив

Учителят Теодосий Теодосиев

Изнесоха част от оборудването на школата по физика на учителя Теодосий Теодосиев, съобщи dariknews. Сигналът е на Фондация „Тео".

Предметите от лабораторията по физика са преместени в Математическата гимназия в Казанлък. Нейният директор Красимир Дамянов сочи като мотив събирането на едно място на всички предмети, собственост на училището.

Учителят Теодосий Теодосиев обаче се притеснява, че те ще останат неизползваеми за учениците му.

„Първо, Бойко Борисов отпуска пари за строеж на Национален център по природни науки – е казал той пред „Дарик“. - И в един момент се оказва, че в този национален център може моя милост, на когото основно бяха отпуснати тези пари, да не преподава в него. Е, да са живи и здрави тези, които ще дойдат да преподават там. Но става така, че идва директорът и изнася всичко с един камион и си го носи в сградата... Разбирам да беше завършен кабинетът, да е направено нещо, но то още не е направено. Просто се изнася там и се заключва".

Изпълнителният директор на фондация „Тео" Светлана Кирилова е обяснила, че от преместването на инвентара ще загубят децата. „За мен няма никаква логика техниката от една добре обзаведена лаборатория, в която могат да се извършват експериментални задачи по физика, да се премества в сградата на математическата гимназия, която в момента е необитаема.“

Школата на Теодосий Теодосиев е известна с това, че от 40 години „произвежда" златните медалисти на България в областта на физиката. Кадри на школата са и децата от националния ни отбор по физика, с който страната ни участва в международните олимпиади.

Най-важното
Всички новини