Ген. Михов: Задачата ни е да отидем на балотаж

OFFNews 28 октомври 2016 в 08:25 2475 0

„Управляващите продължават да се държат с нашата армия като с доведено дете. Бюджетът на Министерство на отбраната ще се увеличи едва с 80 млн.лв., при положение, че НС гласува два проекта за модернизация и инвестиционни разходи, които надвишават 1,5 млрд.лв.“ Това каза в предаването „Още от деня“ на БНТ ген. Михо Михов, член на предизборния щаб на коалиция „КАЛФИН - ПРЕЗИДЕНТ“ и председател на парламентарната комисия по отбрана.

„В обществото ни трябва да се води разговор по темата има ли смисъл да се връща задължителната казарма. Наборната служба днес не може да се възстанови, поради неподготвеност на инфраструктурата и новите генерации млади хора. Ние от коалицията сме за военно-техническа подготовка на средношколците. Сега в Плевен това се прави на доброволни начала. Вижте как в Полша решиха да си съзададат обстановка за териториална отбрана на доброволен принцип“, коментира генералът.

Той се присъедини към тревожните симптоми на незаинтересованост у много българи към изборите. И изрази недоволството на своите съратници към промените на ИК в последния момент.

„Призовавам всички, които са поканени от Ивайло Калфин на диспут, да се явят, защото има какво да научат от него. А гражданите ще могат да преценят кой кой е и как може да реши проблемите в обществото ни, които са много – икономика, бедност, социално неравенство и т.н.“, каза още Михов.

Според него повечето допуснати грешки от левите партии се дължат на централите им, които носят отговорност за разцеплението вляво. Многото кандидати в това политическо пространство объркват традиционните им избиратели.

„Нашият лагер не е безгрешен, имам критични забележки. Например смятам, че нашата президентска двойка трябваше да бъде обявена още през юни-юли и досега щеше да е набрала голяма скорост. АБВ води битка за установяване на държавническо поведение. Ако хората се доверят на Ивайло Калфин, това ще е добро за ситуацията, в която се намираме – емигрантски натиск, небоеспособни въоръжени сили. Основният опонент на нашата способна кандидат президентска двойка, са неспособните претенденти“, добави още ген. Михо Михов.

Той поясни, че коалицията е на мнение, че няма нужда от милитаризирани кандитати, тъй като залага на експертите.

„Нашата близка задача е балотаж с участието на Ивайло Калфин и проф. Любомир Халачев. Разчитаме на разумните хора. Не съм от депутатите, които ходят да сервилничат и да се молят, но мисля, че и хората не бива да бъдат подценявани, че някой може да им заповядва за кого да гласуват“, каза ген. Михов.

Според него АБВ като модерна партия ще работи за НАТО и ЕС, но на Русия не бива да се налагат повече санкции. 

„Призовавам хората да гласуват за Ивайло Калфин и проф. Любомир Халачев, защото са модерни, имат европейски опит и не се борят за милитаризъм, а за нравствена революция и сплотяване на нацията, както и за решаване на демографския срив в държавата“, заключи генерал Михо Михов.

Най-важното
Всички новини