Биха лекар и шофьор от Бърза помощ, отказали да теглят заседнала кола

OFFNews 06 февруари 2017 в 13:53 5277 3

Биха лекар и шофьор от Бърза помощ, отказали да теглят заседнала кола

Двама души от Спешна помощ в Омуртаг бяха бити, защото отказали да помогнат за изтеглянето на заседнал автомобил. Случаят е от неделя малко преди 2.00 часа сутринта в ромската махала на града. 

Тогава в Центъра за спешна помощ е получен сигнал за жена с диабет, която е припаднала. Адресът бил в ромската махала на града, на ул. "Вардар". Улиците в тази част на Омуртаг все още не са разчистени от снега, затова линейката спряла на най-близката пряка, а лекарят и шофьорът поели пеша към дома на болната, съобщава "Дарик".

На връщане от къщата към линейката обаче ги пресрещнали двама мъже, които настоявали специализираният автомобил да изтегли личната им кола, която заседнала в пряспа.

Екипът на спешната помощ в Омуртаг успял да освести припадналата жена в дома ѝ и тя вървяла бавно заедно с тях към линейката. Двама мъже - на 34 и 23 години, обаче препречили пътя им. Поискали линейката да изтегли колата им, която била затънала във снега по все още неизчистената улица. След като фелдшерът и шофьорът на линейката отказали да помогнат, мъжете се нахвърлили върху тях.

Първо няколко юмруци получил лекарят. Шофьорът бил съборен на земята. Нападнатите се развикали и на виковете им се отзовали хора от улицата. С тяхна помощ те успели да измъкнат болната жена от мелето и да се качат в линейката, след което потеглили. Шофьорът в движение успял да подаде сигнал на тел. 112.

Двамата мъже, които нападнали екипа на Спешна помощ, били жители на близкото до Омуртаг село Беломорци. Отзовалите се на място полицаи ги задържали, образувано е и досъдебно производство.

По-младият от нападателите е криминално проявен - имал кражби и други хулигански прояви.

Началникът на Центъра за спешна помощ в Омуртаг д-р Адемов, заяви пред "Дарик", че нападнатите служители все още са стресирани. Те преминали медицински прегледи и предстои да им бъдат издадени документи, с които те могат да потърсят правата си пред съдебните органи.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12247

3

al-ien4

06.02 2017 в 15:02

Не ходи, щото при Ким нямаш право на 15 профила за рейтинг, там не плащат за всеки един тъп коментар и за няколко часа щеше да бъде закаран в новооткритата мина за уран по новият и чисто асфалтиран път.

12101

2

antikvar

06.02 2017 в 14:53

ми като ти е мил соца,що не ходиш при Ким,нещастнико?