Следновогодишно

Деян Енев 02 януари 2013 в 13:08 4260 2

Деян Енев
Деян Енев

 

В нашия панелен жилищен блок навръх новогодишния празник се случиха странни неща.

Така например баба Нада от петия етаж неволно пусна преди лягане изкуственото си чене не в чаша с вода, а в недоизпитата чаша с кока-кола на внучето си. На сутринта от ченето й бяха останали само мехури.

Дядо Ненчо от партера пък, като се събуди на първи януари, с ужас установи, че бастунът му се е разлистил. Хем нищо не пи, само близна малко шампанско.

Комшийката Ленчето от втория етаж, онази с естествено русата коса и с ханш като цигулчица, чийто съпруг лови китове в Световния океан уж покани комшията Григор от третия етаж, онзи, дето носи обувки 46 номер и дето жена му замина още по Коледа с децата при майка си в Сандански само да си кажат наздраве за празника, а Григор още не е излязъл от жилището й, макар че вече още малко и ще стане трети януари. Македонката обаче на трети се връща и Григор само на лайф стайл ще й стане. И на праз лук!

А чичо Мишо от осмия да вземе да свърши пиенето още в десет на трийсет и първи, ама нали е техничарче, излезе с чест от положението, като източи антифриза от ладата и после чак до сутринта даваше газ из гарсониерата и вземаше завоите със сто и шейсет, въпреки че жена му се прави цяла нощ на катаджия.

Осмокласникът Евлоги от седмия етаж използва празничната залисия, заседна пред компютъра, промъкна се в някаква виртуална реалност, забранена за осмокласници и на сутринта майка му с изненада установи, че му е поникнала брада.

Точно на синора между старата и новата година, в дванайсет без пет полковник Столипи от четвъртия етаж излезе с калашника на балкона и изстреля четири пълнителя в небето, но понеже мерникът му беше размазан, улучи сателитната чиния на Пейчеви и те на другата заран с огромна почуда разправяха как вместо Росен Плевнелиев, от екрана ги поздравил Обама.

Всичко това трябва да ни подскаже какво, братя и сестри – че е добре, дето има празници, но още по-добре е, дето празниците свършват. Защото иначе представяте ли си какво щеше да стане: осмокласникът Евлоги щеше да пусне брада до пъпа, а бастунът на дядо Ненчо да се превърне в истински фикус.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови