Из делниците на един луд (6 – 10 януари)

Тони Филипов, д-р 12 януари 2014 в 17:34 19824 38

Тони Филипов, д-р
Тони Филипов, д-р

 Понеделник, 6 януари

Посланикът на Куба у нас Тересита Капоте вика, че посещението на делегацията на "Атака" в Куба е било с туристическа цел. Посолството не е било ангажирано по никакъв начин с това пътуване, нито е уреждало срещи. Така обясненията на Деница Гаджева („В Куба бяхме на официално посещение. Ние бяхме единствената българска делегация, която беше приета в парламента на Куба.") се превръщат в чиста лъжа. Грозно излъга и депутатът Илиян Тодоров, който твърдеше, че пътуването е осъществено със съдействието на посланика на Куба у нас. Но едва ли е останал мислещ гражданин, който да не е разбрал, че патриотите обичат да послъгват. Цялата им политическа дейност се изчерпва с това да правят страшни политически гримаси на системата и да папкат паричките, които същата система им осигурява…

Господи, какви уроди ходят по белия свят. Дано се задяват с чуждата мъка, дано! Това не го казвам за патриотите. Макар че ако искам бих могъл и за тях да го кажа… В старозагорското село Памукчии бандити нахлули в дома на трудно подвижния Минчо Колев и задигнали 20 хил. лв. Човекът продал ниви наскоро, за да събере пари да се оперира от рак, но не ги внесъл в банката, тъй като операцията била уговорена вече. И сега човекът няма да се оперира.

Както и да го гледа човек, тоя свят се дели на престъпници и жертви, а не на престъпници и честни хора, както ни уверяват философите хуманисти.

Мехмед Дикме, бивш земеделски министър от царско време вика: „Още когато излезе разследването за Бисеров, казах, че очаквам и още по-големи скандали с хора от ДПС…”

Е, то много трудно да ги очакваш… И аз ги очаквам. И знам, че има основания за тях. Но не е важно какво ние очакваме, а какво си е пожелал главният прокурор Цацаров за Нова година.

Дикме повдига леко пердето над ранната младост на Местан, когато се е казвал Владимир Зидаров, а в някои ограничени кръгове са му викали на галено Павел: „Лютви Местан не подкрепяше създаването на ДПС и дори в началото казваше, че не трябва да подкрепяме тази партия, защото това е формация на простаците и селяните."

Дикме, един от основателите на ДПС, беше напъден по неизвестни причини. Та ми е трудно да кажа обиден ли е, или наистина го боли за ДПС: „Полека-лека партията започна да сменя ценностите си - от ценностите на морала до ценностите на интересчийството… Тези хора ли, които са разследвани, са елитът на турците и помаците в България?"

Е, те и Сидеров и Борисов не са елитът на българската нация, ама…

Вече не знам на кое точно викат елит на българската нация. Чета интервю на проф. Георги Каприев в „Труд”. Вика: „Интелектуалецът като политическа фигура е абсолютна нелепост... Той трябва да бъде коректив на политическото…”
Колко от набедените за интелектуалци са коректив на политическото? Колко от тях не са си омешали шапките с някоя политическа сила? И интелектуалничат от партийни позиции. Според скромното ни мнение, в момента, в който левият интелектуалец например си затвори очите за безобразията на червените бонзи, той престава да е интелектуалец. Той се превръща в сива мишка!

Нешка Робева вика, че била потресена от отказа на фондация "Утре за всеки" да върне парите на Ангел Бончев, въпреки решението на съда. Когато "Наглите" отвлякоха съпругата на Бончев, поискаха вместо откуп да брои една сериозна сума на фондацията. „Аз, вика Нешка, бях в УС… Когато разбрах, че няма да върнат парите, се оттеглих. Не може да работиш с такива пари, дори с тях да извършваш най-добрите дела. Те вече стават лоши пари…”

Ако госпожата е искрена, не ми остава друго, освен да заключа, че за нея парите на Пеевски-Бареков са добри пари. Защото г-жа Робева даде под наем лицето си на партията на един от най-големите аналлизатори в българската журналистика.

Ако г-жа Робева беше сред приятелите ми, щях да я предупредя, че с името ѝ вече се свързват доста постъпки, които меко казано… Но ние не сме сред приятелите ѝ, така че си е нейна работа дали ще се разкрие до край.

Владимир Дойчинов написа във Фейсбук: „Пъпешът Димитър Цонев обяви в ефир подкрепата си за Бареков. Уродливост, низост, безскрупулност, безнравственост, съчетани с любов към парите….”

Точно сега нямам желание да му противореча. Пък и съм дълбоко убеден, че няма нито една морална или професионална причина, въз основа на която един уважаващ себе си журналист да подкрепи емблемата на продажната журналистика. Букетът гербери, с който Бареков припкаше към Банкя, заедно с баниците на Малария Велева, са уникални дори за българската журналистическа миазма. Да не говорим, че да подкрепяш Бареков означава да подкрепяш Пеевски и КТБ.

Пък бившият вицепрезидент Ангел Марин вика за помилванията на престъпници: „Идвали са толкова много хора при мен да ходатайстват, даже от високи нива на властта.”

Но той, разбира се, отхвърлял ходатайствата…

Кажете другарю Марин, кажете имената на тези политици, за какви престъпници са ходатайствали, по какви причини, с какви аргументи. Иначе ставате един от многото загадъчни политически герои, извършили подвизи, за които само те си знаят.

Борисов опроверга слуховете, че щял да се оттегля от политиката. Нямало да се оттегля. Бил малко уморен, но по празниците си починал.


Не знам кой малоумник ги пуска тези слухове. Може и да има живот след политиката, но това не е универсално правило. За Борисов политиката е буквално застрахователна полица „Живот”. Като казвам буквално, имам предвид във физическия смисъл. Политиката може да остави Борисов, но не и той нея.

Па то не е и само тази заплаха. Нека да напомним един преразказ на разговор на Светлана Джамджиева с Борисов: „На него му трябва просто да е спечелил най-много депутати, ако не му стигат – 1 г. опозиция и се връща на власт, ако има 80-90 депутата, да видим как някакво правителство ще го вкара в затвора … – което аз му предрекох…”

Те много хора му го предричаха, но засега пророчеството не се сбъдва. И затова ще стиска политиката като умрял ябълка.

Вторник, 7 януари

Ивановден. Стотици хиляди българи празнуват. Така се е случило, че нямаме голям приятел Иван, такъв, на който можеш да му идеш неканен и, нали... Обаче днес научихме от ФБ, че който си няма Иван, може да си забучи един кол пред къщата, да му сложи шапка и всеки път, когато минава край него, да го поздравява: "Добър ден, Иване! Как си, що си?" Според мен не пречи да му казваш и наздраве. В смисъл, да пиеш едно-две за негово здраве. Късно го научих, но за догодина ще го имам предвид.

Илияна Йотова заплашва в „Труд”: „Социалистите ще поставим на първо място грижата за човека и борбата с бедността!”

Не им броя за кой път поставят грижата за човека пред самия човек. Някъде в средата на миналия век беше, когато в село дойде художникът на ГК на БКП и написа на един дувар в центъра: „Грижата за човека – първа грижа на партията!” Виждал съм го на болници, поликлиники, почивни станции… Даже един приятел се кълнеше, че го бил виждал и на гробища. После Човекът се смени, но грижите останаха. И се грижат и до днес…

Възможно е тоя път да е по-различно. Защото щели да се грижат не само българските социалисти, ами и европейските: „Утре на заседанието на ПГ на Европейските социалисти и демократи, разправя Йотова, ще очертаем първите 5 приоритета, които трябва да свършим през този мандат..."

Обръщам внимание на „Труд” да не използват снимки с повече от 20 г. давност. Щото Илияна от снимката във вестника и Илияна от действителността са две коренно различни лица. Ако видите госпожата в актуалното ѝ състояние, можете наистина да оцените какво правят грижите на партията за хората, за някои хора…

„Дневник” пише, че на митинга във Варна Волен Сидеров рекъл на журналистите: "Искате ли да ви покажа фалоса си?"


Искате ли да ви покажа фалоса на Сидеров? Ако искате, отидете на  този адрес  и там ще видите какво се крие зад очилата и малкото кленово листенце…

Не пише дали е имало желаещи. Ако трябва да сме точни, той го е показвал – и буквално и преносно.

Но преди това в самолета май искал да го показва и на френската дипломатка Стефани Дюмортие. После в летищния автобус той и придружаващите го лица нападнали 30-годишния Димитър Бахнев и малко го побили, защото се възмутил от „просташкото” поведението на Сидеров. Побили и полицая Костадин Колев, който се опитал да предотврати мелето. Двамата са си извадили медицинско за щетите. Образувано е досъдебно производство. Говорителят на гл. прокурор Румяна Арнаудова каза, че ще му искат имунитета.

Сидеров на свой ред иска от Цацаров да свали имунитета на Бинев и да му се търси наказателна отговорност. Щото в интервю пред ПИК го бил заплашил да го „разпльока”, да му изкара тестисите „през импотентната уста”.

"От биографията на това лице, вика иначе неустрашимият Сидеров, може да се направи съвсем обоснован извод, че ще извърши убийство…"

Дето е рекъл Лорд Дизраели, „Не четете история, четете биографии, защото това е животът без теории.” Ама кой да чете… Ако Сидеров беше прочел биографията на „това лице”, познато на цяла София, навреме, вероятно лицето нямаше да стане евродепутат. Или щеше да му излезе по-скъпо. Макар че то и така не му излезе евтино…

Сряда, 8 януари

Посолството на Франция у нас разпространи до медиите позиция за инцидента на летището във Варна, в която се казва: „Френски дипломатически агент е бил обект на обиди и заплахи на очевидно пиян български гражданин…”
Стига, бе! Пиян? Не е възможно! Само преди два дена човекът откровено заяви пред „24 часа”, че нито пие, нито пуши - само от време на време запалвал пура.”

Вероятно някой е обърнал внимание на франсетата на този „факт” и те оттеглиха „очевидно пиян”. Оттеглиха и искането за извинение. Посланик Ксавие Лапер дьо Кабан разказа, че преди години се е срещал с Волен Сидеров като главен редактор на в."Демокрация". След срещата усещането му било, че „никога повече не иска да види този човек.” А, ако му приеме извиненията, ще трябва все пак да го види…

Един приятел, който се мота из дипломатическите среди от 10-15 г., твърди, че смекчаването на позицията на посолството се дължало на това, че шефът на ПЕС Станишев звъннал на френския президент социалиста Франсоа Оланд и го помолил да инструктира дьо Кабан да го дава по-кротко.

Главният прокурор поиска сваляне на депутатския имунитет на Сидеров. Според държавното обвинение Сидеров е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводени със съпротива срещу орган на властта и нанасяне на телесна повреда на органа, за което НК предвижда съвкупна награда от около пет години.

„Стандарт”: „Бареков отказа на реформаторите”. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков няма да седне на една маса с РБ: "Нямаме работа със стари, компрометирани в управлението партии… Не можем да се коалираме с патерици на ГЕРБ…"

Малко е избързал да откаже, щото засега не е поканен. „По-рано през деня, пише „Стандарт”, стана ясно, че реформаторите канят всички партии, които искат оставка на правителството. Депеши ще заминат към формациите през следващата седмица, съобщи Петър Москов.”

Можеше да се изчака поканата и тогава да се отказва. Но понеже има вероятност покана изобщо да не дойде, което пък ще го лиши от възможността да откаже, Бареков хитро е избързал. А от „Стандарт” му дават рамо с помощта на изводи, добити с дедуктивните методи на Шерлок Холмс: „Москов не поясни кой ще получи покана. Но според критериите с такава трябва да се окажат ГЕРБ и "България без цензура".

Ако Бареков получи покана ще нарека поименно лидерите от РБ „помияри”. Защото помним как миналото лято Барека се усукваше около РБ, обаче Радан Кънев му рече, че при тях няма място за „хора, които олицетворяват нелегитимния в Европа сговор между бизнес, власт и медии. Такъв сговор наричаме “мафия”…

Та мисля, че ако сега пратят покана и на лицето на мафията, ние ще сме в правото си да им речем каквото рекохме, че ще им речем. Не ли?

„Агенцията за бежанците се обзаведе със суперкомпютри”, съобщава „Труд”. Купили 50 компютъра, 40 принтера, 20 мултифункционални устройства и 7 UPS-а на обща стойност 223 384 лева. Компютри били последен писък на техниката: двуядрен процесор с базова честота минимум 3.50 GHz. „Такива процесори, коментира „Труд”, се купуват за обработка на видео, тежки изчисления като при архитектурни и инженерни програми…” Мониторите трябвало да са с диагонал поне 21 инча, принтерите да печатат поне по 25 страници на минута…

От ДАГ не отговорили на запитването на трудоваците за какво ще ползват тази скъпа техника.

 Лани сингапурски учен създаде устройство, което от свенливост нарече "Kissenger" (от Kiss Messenger). Свързва с компютъра през USB порт и предава импулсите. Според нас устройството е мултифункционално и става както за целуване от разстояние, така и за орални ласки… 

Как за какво, бе? Знаете ли как се гледа порно на такъв монитор? Направо си е като на живо! И освен това такъв компютър трябва да може да прави и свирки дори. И тогава ще се сбъдне мечтата на българския лемур – свирка в 5!

 Четвъртък, 9 януари

 Сидериадата се заточи като турски сериал. Цялата държава се е обърнала на „Четвърти километър”, или както казваме в ППЧК – Четвърти километър на всеки километър!

 Управляващите изпитват смесени чувства. От една страна вниманието изцяло се отклони от тях. От друга обаче не се знае, ако изгърми Сидеров, какво ще стане с парламента и правителството.

 Главният прокурор Цацаров вика: „Ако някой си мисли, че в тази страна може да удари униформен полицай и да се упражнява след това в красноречие с оправдание за политически натиск се е объркал, ама много се е объркал…" И не изключи възможността да поиска имунитета и на други депутати от "Атака", участвали в скандала.

 Айше, а дано си девствена…

 Бойко Борисов се възмущава: "Със съжаление наблюдавам как се гърчат БСП и ДПС, за да не изкажат отношението си към поредната срамна постъпка на Сидеров. Знаейки, че зависят от него и неговия "златен пръст", тези хора са готови да оставят една от най-важните комисии под негово ръководство… С мълчанието си БСП и ДПС окриляват поведението на Волен Сидеров и доказват колко зависими са от този човек.”

Което си е така, така е. Станишко и Местан се затаиха като сукнян молец, сакън да не ядосат „болния човек”. 

Колегата Комарницки много точно прогнозира ситуацията. Карикатура в. „Сега”.

Манолова дрънка някакви глупости в лично качество. Янааки Стоилов, силно притеснен как ще се отрази казусът „Сидеров” на работата на парламента, предлага да се направела комисия в НС, „която да проучи всички обстоятелства в исканията на Главна прокуратура и съобразно това парламентът да формира своето решение"… Както знаете, комисия се прави, за да не се направи нищо.

Обаче пък и което не е така, не е така! Не е Борисов човекът, който може да ги укорява. Тука той малко ни взе за Насрадин ходжа. Ако помните там дето Хитър Петър му рече: Ей, Насрадин ходжа, ела тука да подпираш плета, аз да отида да се взема торбата с лъжите… И ние не, че не подпирахме плета бая време, ако и да се досещаме, че тая работа е безсмислена…

Ето какво сме писали на 4 февруари 2010 г: „Сидеров го арестували на летището във Франкфурт. Той по навик отрича, но Външно потвърди, че верно е безобразничил на борда на самолета… Говорителят на "Луфтханза" съобщи: "На борда на полет LH 3485 от София до Франкфурт наистина е имало неуправляем пътник".

„Неуправляем пътник”! Горкият Бойко! Неуправляемият му крепи… мандата.”

И какво направи тогава Борисов? Нищо! Изниза се като мокра връв. А малко след това, на 14 април, Сидеров пое комисията за контрол над ДАНС. И се изрепчи: „Дневният ред ще се определя от мен.”

Та казвам, че е редно Борисов да се възмущава по-тихичко. И по възможност в леко самокритичен дискурс.

Пък от партията на Лудото Яне зоват новият изборен кодекс да не позволява на „хора с психически и ментални увреждания, освидетелствани от компетентни здравни органи да бъдат избирани за депутати.”

Може и да е луд. Но, както би казал Остап Бендер, талантлив луд. Вчера на импровизиран митинг пред Съдебната палата Сидеров рекъл: "Току-що ми съобщиха, че главният прокурор ми е поискал имунитета… Сега празнуват чуждите посолства. Американското, турското... Няма обаче да ни спрат някакви педерастчета. Не се радвайте папагалчета, не се радвайте хлебарки… Искат да ме изкарат участник в скандал! Защото ние, "Атака" сме съвестта на България, юмрукът на народа".

Точно така! С юмрука на народа по главата на народа! Щото и двамата биени са част от народа. Но не разбрах кои педерастчета има предвид. Не вярвам да визира цацаратурата, рисковано е. „Педерастчето с очилцата” викаше на Станишев. И пак ще му вика, сигурен съм, но в момента са съюзници и столетницата се гърчи всякак, за да потуши скандала.

Петък, 10 януари

Пол Хелиър, канадски военен министър през 60-те години, признал: „Извънземните са сред нас”. Дедето е на 90 г., но да се надяваме, че е стигнал до тях с целия си багаж. Та вика, че извънземните „посещават планетата ни от хиляди години". Сегашната им визита започнала през 2005 г. Били 80 различни вида, някои от които досущ като нас. Почти всички били добронамерени и искали да ни помогнат, с изключение на един-два вида. По думите му, „те искат да ни сътрудничат, да ни научат как да живеем по-добре, но само ако ние го поискаме.” Федерацията на извънземните имала правило да не се намесва в развитието на световете.

Стигам до извода, че да не се намесваш в живота на тъпаците е универсален закон на Вселената. А ние толкова се надявахме, че развитите западни демокрации ще вкарат и нас в правия път. Но явно не може, без ние да го поискаме.

И накрая една сочна простотийка от „Новинар”: „Кучетата се изхождат, привлечени от магнитното поле”. Екип американски учени наблюдавали 70 кучета, докато правели 1893 пъти голяма и 5582 пъти малката работа и установили, че кучетата предпочитат в този момент да застават по оста север-юг. Което доказвало, че имат магнитна чувствителност. За какво ще послужат тези знания на учените, не мога да ви кажа.

---------------------

P.S. Ако по някаква причина не успявате да си поръчате новата книга на д-р Филипов на e-mushkato.com, можете да го направите и на мейла на доктора [email protected], или на Тонифона – 0885 233 691.

Екземпляри от том 1, 3 и 4 има и в редакцията на OFFNews, в този линк можете да видите адреса.

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!