Из делниците на един луд (2-6 юни)

Тони Филипов, д-р 08 юни 2014 в 20:54 17213 23

Понеделник, 2 юни

Депутати от БСП разказали, че Курумбашев бил бесен дето Станишев шикалкави с оттеглянето си от листата за ЕП. И заплашил, че ще разтресе и партията, и държавата, ако Сергей не се откаже, за да освободи неговото място, което престана да е негово заради Преференциалния. Курумбашев даже вече бил ходил до Брюксел да търси апартамент, та да пренесе и семейството си там.

Станишев и европейските социалисти правят някакви сметки без кръчмар. Ако Шулц стане еди какво си, пък Свобода стане нам какво си, Станишев да стане нещо си… Не изключвам тия сметки да са и само в главицата на Станишев. Та той сега щял да замине за Брюксел, пък после да се откаже… Обаче Курумбашев го е страх от това после. И е прав за себе си, щото накрая може от два стола на земята… Тия подлеци го принудиха да си напусне депутатското място.

Да не си помислите, че нещо ми е мъчно за Курумбашев? Ба, друг път! И той е едно от онези тарикатчета, дето обичат да чоплят стафидите от козунака. Такива най ги обичам.

Всичко се плаща на тоя свят, а тарикатлъците задължително. Оказва се, че и Момчил Преференциалния, дето се възползва от простотията на червената бабичка, също ще плаща за изпадането на Достена Лаверн. Преференциалния бил докторант в СУ и за късмет научен ръководител му била майката на Достена Мара Пиргова. И нали, колкото и да е толерантна една майка… А Мара не е… Та май Преференциалния ще бере ядове с доктората си.

Между другото ЦИК оповести списък по азбучен ред на 17-те евродепутати. И при това абсолютно безпристрастно подреждане съдбата постановила Станишко да е №15 в списъка.

Да, съдбата обича да си прави такива иронии.

Бойко вика: „След присъдата Цветанов вече е канонизиран в ГЕРБ. Той е жертва.”
Избързва. За да бъде канонизират трябва да е направил поне две чудеса. Цветанов със сигурност има едно чудо – с една милиционерска заплата купи 6 апартамента. Значи има ценз за блажен. Трябва да му се потърси още едно чудо и тогава вече може да се канонизира.

В кюстендилското Мало село Красимира Л. на 52 г. (последно повикване, дето казват на село) хукнала гола по площада. Ама не защото се е чалнала, като г-жа Пюте от „Клошмерл” например, а съвсем съзнателно и в знак на протест. Защото съседът ѝ Димитър Ганчев, шеф на мините в Бобов дол и общински съветник я набедил, че му е изтровила кокошките. И тя затова дефилирала като истинска последователка на Фемен.

Една жена, която иска да се съблече, все ще намери повод.

„10 мъжки грешки с презерватива”, пише „Новинар”. Няма да се правя на Кобилкина и да ви брифирам по темата. За друго цитирам колегите. По повод на третата грешка, която мъжете най-често правят, четем: „Оставят вътре въздух. От детските си години всеки знае, че върхът на презерватива трябва да остане свободен, а след като се надене, върхът трябва да се натисне с пръсти, за да не остане там въздух…”

От детските години?! Може, знам ли… В моите детски години на село правеха презервативите от агнешки чревца.
Шегувам се, бе, така са ги правили в древния Рим, а моето детство е минало на друго място.

Вторник, 3 юни

Борисов: „Свидетели сме на една агония, БСП ни водят към национална катастрофа.”
Това не е възможно, направо не мога да го повярвам. Не за катастрофата, те и друг път са ни катастрофирали, та не е невероятно. Винаги съм си мислил, че няма начин аз и Бойко да сме на едно мнение по някой въпрос. Ама на, доживях и това. Голяма курва е животът, да знаете. Извинете… Остава сега и Цветанов да каже нещо вярно, да се съглася и с него… И ще ида да се гръмна.

„Държавата е катастрофирала… Парите, които се обещават на хората са от изтеглени кредити. В дневния ред е заложено утре още 3 млрд. лева заеми да се изтеглят. Това означава, че не само сме катастрофирали, а и че някой ни натиска отгоре".
Не знам, може пък и да се развива човекът. Каза нещо, което звучи направо като откровение на изпечен макро икономист:„Ако вземат и утре тези 3 млрд. няма да има връщане. Аз съм убеден, че до 15-20 дни кредитният рейтинг на страната ще падне. Това означава, че ще скочат лихвите по кредитите…”

Разбирате ли, той не просто констатира фактите, но вече вижда и причинно-следствените връзки в сложния свят на икономическите процеси.

Лошото е, че е прав. Направо ще ни върнат в 97 г., нема майтап. След като червените се изрепчиха, че ще строим "Южен поток" независимо от мнението на ЕК, Брюксел спря част от плащанията по ОП "Регионално развитие". По "Околна среда" ги спря преди това. На ред били ОП "Конкурентоспособност" и ПРСР…

И следващата крачка е да ни замразят членството. Слава Богу, че няма процедура да ни изключат. И Льолото Станишев си прави сметки да оглави това и онова в ЕП. Ще оглави… Ама хайде да не ставам вулгарен, макар че страшно ми се иска.

И сега Борисов пак ще вика: „Те ги спират, аз ги пускам…”

Все повече ни закопават и спасение не дебне от никъде. За нас, де, за тях винаги има. Чета какво рекла шефката на кабинета на Станишко Буруджиева. Питат я дали го чака някакъв апетитен пост в ЕП. Вика: „Искам да ви кажа, че това е може би единственият политик в България, който винаги е имал своя си изход, личните си възможности и личната си перспектива като политик!”

Същото казва и Мая Манолова: „Станишев е единственият български политик с международен мащаб и европейско бъдеще.”
А уж европейското бъдеще беше за нас. Как така се обърнаха нещата, че за нас остана евразийско бъдеще, а европейското за тях?!

Социално-демографски анализ на "Галъп" показал, че най-много цигани гласували за ДПС. Близо 9% от всички, гласували за турската партия, или около 35 000 души. Сред избирателите на БСП циганите били 5% (21 000 души), а сред симпатизантите на ГЕРБ едва 1.4% (9500 души). В Цензурата от индобългарски произход били 3.1% (7400).

Знам, че ви интересува как точно са мотивирани циганите, за да предпочетат ДПС, но това са данни, до които социологията не може да стигне. Може да стигне прокуратурата, но тя пък не иска.

Между другото да ви информирам, че агенти от Четвърти километър ми докладваха, че там 11 от пациентите са гласували за ГЕРБ, а 10 за Бареков. За другите партии не са регистрирани гласове…

Ами така ще е… Докато ние се мотаем, електоратът ни се пръсна по други партии.

Като стана дума за цигани, та се сетих за Сливен. В центъра на града, в градинката до катедралния храм “Св. Димитър”, някой поставил… А на бас, че няма да познаете! Не машина за пуканки, нито за сладолед, нито за варена царевица… Къщичка за книги. Повтарям: книги!

Сн. Росица Николова, „Труд”

Скована от дърво, отпред със стъклена вратичка и сложени 14 книги от известни автори - Вонегът, Стайнбек и т.н. За безплатно четене. Табелка до тази „висяща” библиотека подсеща: “Седни и почети.” Приятно ми стана. Нещо мъничко е, но все отнякъде започва освестването. Не ли? Да, да… Европейското бъдеще ще трябва сами да си го направим. Както стана дума по-горе, дори и Станишев не чака друг да му го прави.

Пък испанците са се превъзбудили на тема република. Нали кралят им Хуан Карлос подаде оставка. И демонстрирали и скандирали "Бурбоните на избори". Според мен те трябва вече да се спрат на нещо определено, не може ката ден да си сменят формата на управление. Тяхна си работа. Обаче един от законите на Паркинсон гласи: „Наследственият принцип с нищо не е по-лош от изборния. При първия идиотизмът на наследника е генетическа случайност, докато при втория – историческа необходимост.” Разбира се този закон си има и изключения. Например ние и при двата принципа получаваме един и същ резултат.

Гледам, че съм написал Паркинсон. Не, имам предвид Паркинсън, Сирил Паркинсън. Паркинсон е друг, него пенсиите го знаят…

Като стана дума… Чета в „Новинар” какви странни лекове се открили за някои заболявания. Например някой си д-р Франсис Фесмайър, специалист по спешна медицина и кардиология, открил, че при натрапливо хълцане, което понякога може да е и много опасно, помага „масаж на ректума с пръст”. Какви опити е правил, за да стигне до това откритие, не мога да ви кажа. Но се оказало изненадващо ефикасно. Фесмайър успял да спаси живота на възрастен мъж, който едва дишал от безспирно хълцане в продължение на 72 часа.

Други такива нестандартни лечения са газирано при махмурлук, отслабване с филми на ужасите, мастурбация за главоболие и т.н.

Не знам, ама това с хълцането много ме заинтересува. Представяте ли си, разхълца се някой край вас и вие го изненадате с тая нестандартна медицинска манипулация…

Сряда, 4 юни

Иван Костов вика по радиото: „Ако махнем идеологията и пристрастията, ББЦ е новият решаващ фактор в един бъдещ парламент, ако сега се проведат изборите... Те могат да направят мнозинство с ГЕРБ и РБ, може и с БСП и ДПС. Т. е. тази формация е везната.”

Кунева учудена: „Изумена съм, вика, че Иван Костов допуска опция РБ да си сътрудничи с ББЦ. Тези политически сметки поставят много въпросителни…”

Не са въпросителни, отговори са. От доста време се шушука, че е свързан и даже обвързан с Цветан Василев. Даниел Смилов написа вчера: „Според мен през гласовете за възможно сътрудничество на РБ с ББЦ се изразява г-н Цветан Василев: аз друго обяснение нямам за подобна екстравагантност.”

Наистина друго обяснение няма.

Казах аз, казах да се извика поп и да поръси със светена вода помещенията, а и главиците на ръководството на ДСБ, за да се прогонят лошите енергии, които още витаят след Костов. Няма да миряса докато не разпадне РБ.

Бареков наистина може да се коалира с който си иска. Нема какво да го спре – ни идеи, нито принципи. Такъв висок човек, а такава ниска топка... В политиката е тотален опортюнист, в икономиката е пълен волунтарист, в културата е недовършен интелигент… Изобщо нещо като татко Барба – може да заеме всякаква форма, да се преобрази във всичко. И това го прави възможен съюзник на всяка партия. Българските партии, както знаете, не са много гнусливи…

Не мога да разбера само дали Костов повтаря Бареков, или Бареков Костов. „България без цензура“ е на мястото на ДПС в новата политическа карта на България, вика Менелайчо… извинете, Николайчо, (толкова е смешен в ролята на мистър Голямата работа…) - Ние сме единствените в центъра, които могат да са проводник на национален консенсус за решаване на основните проблеми пред българския народ.”

Ами вероятно си го заслужава българският народ…

Понеже го споменахме, та се присетихме за един репортаж от с. Войнягово на Христо Марков. Войнягово било преди крепост на Иван Пръмов, тъста на Кунева. Та Марков се срещнал с някой си бай Георги Партията, близък приятел на Пръмов, който му разправил разни работи за Кунева: „Тя е предател, бе. Получи всичко от бай Иван, а сега се пише много важна. Забрави и за апартамента, и за килима на Дража (Дража ѝ подарила за сватбата килим, който по описанията трябва да е бил поне половин декар), отиде първо при Симеон, после се върна при Станишев, сега се била съюзила със СДС-то…”
Войнягово обаче си било традиционно червено. „Тук, разправя бай Иван, си гласуваме за БСП-то, няма начин. Този Бареков е от Баня може и за него да пускат нашите хора, че е местен. Дядо му, Кольо Лайното, идваше често в село на лов, на трапези, уважавахме се…”

И наистина войняговци дали 81 гласа за внука на Кольо Лайното, на БСП-то дали 104. ГЕРБ взел 60 гласа, а на Снахата само 6.

Във Фактор.бг чета за червеният депутат Курумбашев. Сега червен, де… Щото иначе е бил всякакъв – в СДС, в „Гергьовден”, при президента Стоянов, при президента Гоце… Венчал го бил кметът Софиянски, кум му бил Иво Прокопиев… Точно биография за социалистически депутат.

Та колегите пишат, че в декларацията си за Сметната палата левият милионер е записал 11 имота за стотици хиляди долари в ЮАР, а също и 4 апартамента в София. Отделно имал ВЕЦ в Михалково, строял и соларна електроцентрала от 340 kW с договорена изкупна цена от 728 лв. на мегаватчас. Което обяснява защо е сред най-яростните защитници срещу въведената такса за ВЕИ.

Ало, пенсиите, за вас го пиша това! Да разберете накрая как се грижат другарите за вас!

„Близки до кукувеца разказват, пише Фактор.бг, че бизнесът му тръгва от печалбата от порно индустрията… Левият милионер дал назаем на разни хора и фирми 2.5 млн. лв., тоест припечелва като лихвар.”

Това за порното се е писало и друг път. Преди няколко години го четох в. „Торнадо”. И аз оттогава се интересувам дали Курумбашев се е обърнал към съда, за да защити името и достойнството си. Все още не е. Което може и да значи нещо.
Пък един агент ми разправя, не гарантирам, че е верно, че Курумбашев не само гледал, ами и купил жилище в Брюксел. И сега поставял ултиматум на Станишев: или аз в Брюксел, или ти под наем в моя апартамент. Да не е пълно капо…

Четвъртък, 5 юни

Местан се захвана да лекува следизборното хълцане на Станишев. Така го измасажира, че… Агата съобщи, че според анализа на ДПС трябва да има предсрочни избори с три вероятни опции: ноември-декември тази година, юни 2015 г. или октомври 2015 г., заедно с местните избори. Агите предпочитали още тая година, на 30 ноември или на 7 декември. Местан не пропусна да се направи на патриот: политическият интерес на ДПС бил да крепи правителството, но това не било в интерес на родината. А на журналистически въпрос за "Южен поток" каза: "Притесних се от тезата, че "Южен поток" трябва да се строи въпреки Брюксел. България не трябва да прави нищо по въпроса "въпреки Брюксел".

Изглежда, че "Южен поток" се опитал да заобиколи Доган. А той не е човек, дето няма да му се зловиди, ако види как некой си пълни джоба, а за него няма. И освен това политиката на правителството може да доведе до пълно спиране на еврофондовете, а известно е, че за ДПС те са важни. Е, и за електората му, но главно за ДПС.

В един филм героят на Ди Каприо рече: „Обичам да ме целунат преди да ме преебат…”

Коалиционният партньор изглежда неприятно изненадан. Янааки Стоилов вика: „БСП не предвижда избори до края на годината… Да внимаваме да не предозираме кафетата, за да не развалим сърцето…” Намеква за кафепиенето на Местан и Бойко в Кърджали.
И реформаторите това ги плаши. Те може би вече си представяха как управляват с ГЕРБ след едни избори. И сега Радан вие като флекс: "Има опит на мафията в лицето на ДПС да се позиционира вдясно. Нещо, което ние никога няма да допуснем, но не знаем какъв ще е отговорът на ГЕРБ.”

Бойко не е съгласен на избори декември. Според него това било капан за следващия кабинет: "Искат да вкарат черното момче (демек него) в играта и да ме унищожат.” "Считам, че по този начин обявените дати за избори са пагубни. Освен милиардите и милионите, задлъжнялостта на енергийните компании, БДЖ, здравеопазването и най-вече бюджет на това правителство ще задължи следващото да направи такива реформи, с които за един ден да отмилее на хората…"

„Никой не може да ти отнеме обичта, обичта на хората …” То май имаше и една условност: „Ако си дал, ако си дал, ако си дал от себе си…” Ама карай.

Тетка Цачева: „Държавата е в гърч, в медицинския смисъл на думата. Трябват бързи действия за спасението й - на държавата… В момента сме в ситуация на свободно падане с препятствия. Препятствията - това се препоръките и санкциите от страна на ЕК.”

Свободно падане с препятствия! Още сто години да живея и пиша, това не бих могъл да го измисля!

Между другото, знаете ли кое е най-бързо движещото се животно? Крава, пусната от хеликоптер. Защото при падането, за разлика от тичането, няма препятствия…

Много искам бе, Господи, много искам тия да си идат! Но не искам ония да се връщат. Кажи, Господи, как подобава да се моля в тоя случай?

И каква е разликата между Тетка и Мариана Георгиева? По един и същ начин словото прави байпас на главния мозък: „Няма как да бъдем достатъчни в цялата орбита на необходимостта на българския спорт… Концепцията за развитието на масовия спорт по хоризонтала и вертикала е готова на етап стилистика и редактиране, готова като корпоративен текст, но има нужда от още няколко стилистически кройки."

Ако случайно разбирате какво казва госпожата, идете да се прегледате.

По телевизора показаха разследване на даренията за Цензурата. Оказва се, че това са нов тип дарения, осъществени тайно от дарителя. Например Галина Йончева от Гложене дарила 1000 лева. Но госпожа Йончева не била виждала 1000 лв. на куп от 1997 г. "Нямам 1000 лева, имам само 10. Ние двамата с мъжа ми сме пенсионери по болест…” Госпожата си дала ЕГН-то уж да им бъде застъпник, та да изкарат с мъжа ѝ по 50 лв…

Пък безработната Евдокия вика: "Единственият доход в домакинството е пенсията на мъжа ми - 180 лева.” Ходила на безплатния концерт на ББЦ в София и в рейса им събрали личните карти и им записали данните.

И двете госпожи били в тефтерите на кварталните бакали в графа „Вересии”.

Отделно Бареков накупил маса „наблюдатели”, въпреки, че законът изрично е постановил, че наблюдателите са доброволци и не могат да получават пари. Та, ако би желала да се самосезира, прокуратурата би могла да работи поне по три направления: злоупотреба с лични данни, изготвяне на фалшиви документи, купуване на гласове чрез плащане на наблюдатели”.

Много тъпанарско изпълнение от страна на Бареков. Нема и колкото грахово зърно...

Петък, 6 юни

Един германски депутат, некой си Волфганг Босбах участвал в тамошното „Стани богат”. И запецнал на въпроса „За какво, освен за пране, в ГДР са се използвали пералните машини марка WM66 - за готвене, за ловене на честоти на западногерманското радио, за произвеждане на ток или като прахосмукачка". И той се обадил на „приятел”, шефката си Ангела Меркел, обаче тя не му вдигнала. И западнякът Босбах се издъни на половин млн. евро! Както и да е. Оказва се, че верният отговор е: „За готвене”. Източните германци варели мармалад в тази пералня.

Социализъмът ни научи на много работи. С очите си съм виждал как един на село миеше спанака в Перла 04 („Вариант”). Пък в онези, още по-старите перални, дето са един казан с перка, баба Цона си биеше маслото. За отрицателно време ставаше. Изобщо тогава всички уреди бяха с двойно предназначение, а някои дори и с тройно…

И накрая един съвет. Не вярвайте на всяка реклама и внимавайте с пазаруването по интернет. Некой си г-н Онг от Малайзия си поръчал за 100 паунда уред, който, според рекламата, уголемявал пениса. Когато отворил пратката, г-н Онг с изненада открил, че вътре имало увеличителна лупа и упътване за употребата ѝ, в което пишело уголемяването да не се прави на слънце. Щото нали…

P.S. Станишев се съгласи на предсрочни избори и то по най-бързия начин. Страхувах се, че никога няма да се сети. Сега остава да се сети и за собствената си оставка… Мисля, че, ако бъде подходящо попитан, вече би си признал, че единственият му шанс сега е да бяга в Брюксел..

Пък Пламен Орешарски се бил прекръстил на Махатма Орешарски. По-точно Махат ма…

To be continued

Важно съобщение: Съобщавам, че се намериха малко бройки от книга втора на д-р Филипов. Който има желание, да пише на мейла на доктора [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!