Из делниците на един луд (19-23 септември)

Тони Филипов, д-р 26 септември 2016 в 10:36 22712 8

Понеделник, 19 септември

Елън де Дженерес ми обърна внимание преди време на малко нелепия начин, по който започва Библията: „В началото нямаше нищо. И Бог каза: „Да бъде светлина!" И биде светлина. Продължаваше да няма нищо, но вече се виждаше много по-добре.” Сетих се за това покрай герберите. Те още нямат кандидат за президент. Изместиха термина за началото на октомври. Но знаят какъв ще е. Цецерон го разказа: „човек с твърд характер, който се е доказал в управлението, достатъчно разпознаваем в европейските столици и медиатор, който да може да се справи в сложната международна обстановка”.

И продължава да няма нищо, но вече се вижда много по-добре…

Вървят слухове, че щели да го съобщят в деня за размисъл. Но това ми се струва малко прекалено. Анализаторите подхвърлят тук-там по някое име, но не смеят да настояват. Щото са поставени в ситуация да решават ребус. Даже не и ребус, а шарада и то от най-сложните, която не е по силите дори на стария майстор на шаради Синицки от „Златния телец”. Без да се отплесвам много, ще обясня как се съставя шарада по метода „Синицки”. Думата се разделя на срички и всяка сричка се разказва със стихотворна легенда. 

Първа сричка от английски е забава
Втора сричка, пак английска, за член става
Трета сричка членът във съдружие поставя
А четвърта за капак отзад застава.

Предполагам, че въпреки нескопосния ми опит, сте отгатнали отговора на шарадата - Фан-дъ-ко-ва. Но това е само пример. Последната мълва твърди, че шарадата, пардон, Фандъкова е оттеглена по здравословни причини. Според Фрогнюз партийните организации по страната не я искали. Нямала нито компетентност за поста, нито харизма, а и никой не я знаел оттатък Околовръстното. Същото се отнасяло и за кмета на Бургас. Томислав Дончев пък се съпротивлявал отчаяно, не искал да става президент. И според жабите Борисов имал само още един вариант – Сакса. ДПС били готови да го подкрепят. Не ги притеснявала библейската възраст на дедо цар. Щели да му турят едно младо вице и да стане нещо, нема нищо. Но дедо му Фердинанд живя до 87 г., та може и да не се наложи. Проблемът е, че имал дребни условия: да се почнат истински реформи, а не само симулации и ДПС да изхвърли Пеефски и да се дистанцира от модела „Кой”. Както виждате, съвсем дребни, ама неизпълними.

Явно и царят отпада и тогава на Борисов му остава единственият вариант да издигне себе си. Нещо, за което обясни още през 2006 г., че е нежелателно: „Защо да жертвам основната си фигура - тоест аз, за нещо, което няма да промени живота на хората?” А като премиер ни го променя. Така го променя, че много скоро няма да можем да си го познаем…

Вчера на събора в с. Венец съобщил, че по предложение на австрийския канцлер Кристиан Керн в събота във Виена се събирали той, Керн, Меркел, Орбан и словенският премиер Мирослав Церар. "Това, вика, са хората, които генерираме идеи в момента и останалите за радост се съобразяват.”

Направо глътнах накриво. Понеже го чух по телевизора, докато вечерях. Булката си отби...

Ако се умираше от скромност, Борисов щеше да иляди. Тоя ще остане в историята като най-голямата фукара. Всъщност, не, думата фукара не съдържа негативните конотации, които в случая са наложителни. И фукльо не е съвсем точно. Може би хвалипръцко… Не знам. Учените да кажат.

Но не само той е виновен. Както казва колегата Волтер, ако те възхваляват от сутрин до вечер имаш право да нямаш никакъв здрав разум. 

Ансамбълът по художествена гимнастика Му изпратил благодарствен адрес, издържан в най-добрите традиции на жанра: „Ние, "златните момичета", нашите треньори и ръководството на българската федерация по художествена гимнастика бихме искали да изкажем огромната си благодарност за помощта и отношението, което получихме от Вас… Никога няма да забравим Вашата помощ и отношението Ви към нашия красив спорт, за което поднасяме нашите огромни благодарности!” Лъжат, ще забравят! Някой беше казал, че в Холивуд те забравят доде идеш до тоалетната. А у нас даже и по-бързо. Да не говорим, че спортистите поначало имат проблем със запомнянето…

Адресът се сторил недостатъчен, та спортисти и треньори, мисля, че главно треньорите, поискали среща с премиера и в лицето му казали какво мислят за него и ролята му за развитието на гимнастиката.

То е широко известно, но ще напомня, че Борисов е биографично свързан с тоя спорт. Като се почне от бухалките навремето и се стигне до топката, с която още е доста добър. От 2009 г. упорито работи и по обръча. Лентата не я споменавам, щото тя е станала нещо като визитка за него. Единственото слабо място при Борисов е ансамбълът, там не го бива. Щото сам човек не може да е ансамбъл. Но може и да бъркам. Банкерът беглец твърди, че с Пеевски ансамблирали твърде добре…

Между другото, чета в „Труд”, че сделката за Виваком се развила точно така, както Цветан Василев предрече. При това положение дали да не му повярваме и за рушветите, които някои хора ще получат? От прокуратурата не му повярвали и отказали да направят проверка. 

Страница на статията : 010203
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

8

Лопе де Вега

27.09 2016 в 08:38

Гледам снимката и си мислим. Момичетата му отишли на крака да му кажат едно мерси, не че има за какво, ама нейсе. Нашия без сако, запретнал ръкави да се вижда по-добре часовника, излегнал се като на дембел хане... Ей, другарче, направи малко ихтибар на тези момичета, бе. Уж всички се гордеем с тях, уж ги обичаме - никакво уважение. Знаеш ли, боко, нема да станеш цар. Никога! Щото ония от малки ги учат да се държат възпитано. Поне отвън да не им личи какви са.

14469

7

случайно прочетох

26.09 2016 в 16:31

Докторе, благодарско, че си писал и в два от почивните дни!
А това "Може би хвалипръцко…" е толкова точно :-))), аз лично го подозирам, че като стане сутрин целува огледалото, толкова е самовлюбен.
Жив и здрав да си!

29217

6

Лопе де Вега

26.09 2016 в 16:00

Докторе, отново блясък! Мани го тоя с титулатурата, не му обръщай внимание. Все пак, позволи ми да ти съобщя, че на софийски жаргон от време оно фукара е бедняк, дрипльо. За останалото - благодаря!

Поздрав!

12086

4

1. За РУСИФИКАЦИЯТА И ОТТАМ РУСТИФИКАЦИЯТА на чорбата от фасове със слънчогледови люспи в бетон, наречено българско черноморие, както и на цяла България уверявам те д-ре, че оставаш записан в Златния Фонд на социологията.
2. Забележка за автора на Шерлок Холмс - нередно е да се изпусне титулатурата СЪР; той е Сър Артур. Преди това е бил Конан Дойл.
3. Продължава да ми е неясно дали КРИСТАЛИНА е замаскирано СТАЛИНКА, а? Еха!
4. Почвам да въртя ТониФона за Пълното Събрание от Дамски Пазар, бивш Женски. Хвала!